Ще помня Живко Господинов, докато съм жив и дишам. Той

...
Ще помня Живко Господинов, докато съм жив и дишам. Той
Коментари Харесай

Пламен Гетов тъжи за Живко Господинов: Липсваш ми, приятелю!

" Ще помня Живко Господинов, до момента в който съм жив и вдишвам. Той е най-големият футболист в историята на Спартак и най-големият, излязъл от школата на Спартак ", сподели някогашният национал Пламен Гетов пред сътрудниците от " Петел " във връзка пет години от кончината на Живко Господинов, които се навършват през днешния ден.

" Не е правилно, че времето лекува. С времето ние се научаваме да живеем с болката. Често си мисля за Живко, за нещата, които правехме дружно на терена, за нашите прелестни взаимни мигове в живота. Чувам се постоянно с дъщерята на Живко, честитим си празници, приказваме си за него. Той начерта верния път, по който тези, които потеглят да играят футбол в Спартак, да вървят. Заради футболни персони като него децата харесват футбола и тези от тях, които стартират да го упражняват, желаят да станат като Живко. Липсваш ми, приятелю. Много ми липсваш ", сподели още Гетов, който беше съотборник в Спартак и националния тим с Господинов.

Считаният с съображение от експерти и последователи за най-голямата футболна легенда на варненския Спартак Живко Господинов умря на 4 май 2015 година, откакто 11 месеца се бори подла болест. Живко бе огромната звезда на най-успешния тим в историята на клуба от интервала 1982/1984, когато Спартак стана трети в " А " група, стигна край за купата на България и се класира за 1/8-финал в европейския шампионат за КНК. Там във втория кръг отпада от Манчестър юнайтед, само че и до момента варненци остават единственият наш отбор, срещнал международния гранд в публични мачове.
Господинов е голмайстор №1 на Спартак, като в " А " и " Б " група е вкарал общо 104 гола. Асистенциите му и участията в голови офанзиви също са с трицифрено число.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР