Ще помагаме дотогава, докато е нужно. Това заяви военният министър

...
Ще помагаме дотогава, докато е нужно. Това заяви военният министър
Коментари Харесай

Тагарев за новата военна помощ за Украйна: Ще помагаме дотогава, докато е нужно

Ще оказваме помощ до тогава, до момента в който е нужно. Това съобщи военният министър Тодор Тагарев по време на дебатите за спомагателната военна помощ, която България ще изпрати към Украйна, съобщи кореспондент на “Фокус "

“Неколкократно беше заложен въпросът какво ще се дава, какъв брой или кого ще образоваме, за какъв интервал от време. Това става задоволително ясно от самото название на решението, а то е за даването на военна помощ за Украйна до тогава, до момента в който е нужно ", съобщи Тагарев. 

“Този приоритет напълно не е инцидентен. Тук става въпрос за подкрепяне на една страна, която води обективна отбранителна война, с цел да дефинира сама за да резервира своя суверенитет, независимост и самостоятелност и да обезпечи на своите жители опция сами да вземат решение ориста и мястото си в света, а някой в Москва да взема решение вместо тях ", безапелационен бе министърът. 

Той съобщи, че подпомагането на Украйна съставлява директен интерес за България. Тагарев още веднъж препотвърди позицията, че нашето Министерство на защитата застава зад украинската страна. 

От опозицията освиркаха Тагарев с крясъци “оставка ". В отговор на това министърът съобщи, че България е продавала своето въоръжение в годините обратно, а то е било изправно и се употребява от непознати армии. 

“До момента сме получили единствено към 330 хиляди лв. за доставянето на нелетална помощ. За другите сме си създали поръчката единствено че тъй като доста късно сме си го дали, ще получим тези средства много по-късно ", сподели Тагарев. 

С новия пакет България ще образова на британски език украинските бойци. Украинците ще получат и образование по летателно инженерство, за самолетите F-16, които се чака да получат. По думите му това ще увеличи престижа на Българската войска. 

Според него няма заплаха за националната сигурност за страната ни поради помощта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР