Ще поканя тази седмица ЦИК. Трябва да бъдем сигурни, че

...
Ще поканя тази седмица ЦИК. Трябва да бъдем сигурни, че
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев обсъжда с ЦИК избори 2 в 1

" Ще поканя тази седмица ЦИК . Трябва да бъдем сигурни, че изборната администрация може да се оправи в такава комплицирана обстановка, в случай че изборите са 2 в 1, с цел да не бъдат компрометирани ".

Това съобщи президентът Румен Радев по време на визитата си в гр. Съединение в навечерието на 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.
 Още 2 000 машини били нужни за избори 2 в 1
Още 2 000 машини били нужни за избори 2 в 1

Това разгласи заместник-председателят и приказвал на ЦИК Росица Матев

" Само с общи старания България може да върви напред. Нека споменът, който пазите жив през днешния ден, да ни дава религия , че България може да върви по пътя на свободата и просперитета ", съобщи президентът в приветствието си към хората.

Той посочи, че точно тук националният възторг доближава своя разцвет. " Безстрашните четници и доброволци остават образец за нас с своята решителност и принос за сполучлив завършек на това общонародно дело ", съобщи Радев.

" Днес съм тук, с цел да благодаря на вас, жителите на Съединение, за това, че грижливо пазите загатна за тези почтени ваши предшественици, които се трансфораха в мерило за родолюбие и храброст, както и да ви благодаря, че завещавате техния образец на идните генерации ", добави президентът.

Припомняме, датата. След като от за сформиране на държавно управление, България е изправена пред тестването да направи за трети път тази година парламентарни избори.

След като още веднъж за сформиране на държавно управление,, което също не съумя да излъчи държавно управление и се стигна до предварителните избори на 11 юли, Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще подходи с " разсъдък, мъдрост и успокоение " при процеса за сформиране на държавно управление, а от столетницата ще се борят за устойчиво болшинство в Народното събрание.

От Българска социалистическа партия обаче поканиха на диалози поредно в противоположен ред по бройка останалите парламентарни групи - първи бяха от а, че ще поддържат кабинет, в случай че и " ИТН " склонят. Нещо, което още водачът на партията. От " Демократична България " пък въобще с аргумента, че това не са действителни старания за сформиране на държавно управление,. Така Българска социалистическа партия се оказаха в обстановка да върнат мандата, а президентът би трябвало да разпусне и това национално заседание, да назначи служебно държавно управление и в период от два месеца да се проведат втори подред предварителни избори.

Освен точната дата на предварителния избор и дали парламентарните избори няма да съвпаднат с президентските, отвращение за което към този момент изрече президента Румен Радев, проблем със периодите, в които ще съществува това Народно заседание и какъв брой работни дни му остават, стои и за актуализацията на бюджета. От,. Днес бе признато точно, с цел да се гласоподават дребните бюджети - на НЗОК и ДОО.
анкета
Какъв да е графикът за изборите?
2в1, парламентарни с първи тур на президентскит 2в1, парламентарни с балотажа В обособени седмици Парламентарните да са първите Все едно, няма да гласоподавам
2в1, парламентарни с първи тур на президентскит

2в1, парламентарни с балотажа

В обособени седмици

Парламентарните да са първите

Все едно, няма да гласоподавам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР