Ще поканя лидерите на политическите партии един по един, за

...
Ще поканя лидерите на политическите партии един по един, за
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ: По-важно е да има правителство, а след това председател на НС

" Ще поканя водачите на политическите партии един по един, с цел да забележим какви са разграничителните линии ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
Той разяснява и изявлението на Атанас Атанасов по-рано тази заран. " Направих си изпитание да го виждам, към 60 пъти ми сподели името. В същото време Денков и Гюров през вчерашния ден пристигнаха при мен, с цел да приказваме за работните групи, очевидно не си приказват ", съобщи Борисов и добави, че за момента ще има две работни групи сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като едната ще е за бюджета, а другата за правосъдна промяна.
 
Борисов регистрира, че главен приоритет на ГЕРБ-СДС е да има устойчиво държавно управление, което би се получило сред първите две партии. " Ние сме подготвени на доста взаимни отстъпки, само че това не е компромис. В Румъния има ротазия на министър председател, по тази причина през вчерашния ден коментирахме, че сред толкоз враждуващи и партии, и електорат, би трябвало да се търсят допирни точки ", добави още Борисов и посочи, че последното за което мисли е Великденската почивка.  
 
" Аз желая да направя държавно управление с ПП-ДБ, тъй като е най-хубавото за България. От изявленията на Петков и Василев виждам повече конструктивност ", сподели още някогашният министър председател, правейки паралел с отношението на Атанас Атанасов.
 
Лидерът на ГЕРБ посочи, че когато се водят договаряния не се обикалят всички малките екрани, а с почитание към останалите. Визирайки още веднъж отношението на Атанас Атанасов, Борисов запита по какъв начин да гледат ГЕРБ на всичко това и запита: Искат да има държавно управление или да вървим на избори?
 
Бойко Борисов добави, че за момента се концентрират за диалози единствено с втората политическа мощ. " Ние с госпожа Нинова говорихме единствено по тези, които може да сме дружно, обществена, правна и въпреки това безапелационен отвод по тематиката Украйна, което ни сближава с Политическа партия. Председателят ще се избере за момент когато има схващане в работните групи и подготвеност за държавно управление ", сподели още Борисов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР