Ще поискаме от 9 на 4 месеца да падне стажът

...
Ще поискаме от 9 на 4 месеца да падне стажът
Коментари Харесай

Корнелия Нинова пред туристическия бранш във Варна: Ще направим всичко възможно да има правителство


Ще желаяме от 9 на 4 месеца да падне стажът за обезщетение на сезонните служащи, сподели още водачът на Българска социалистическа партия

 

Напълно изпълнимо е настояването на туристическия отрасъл сезонните служащи да имат право на обезщетение за безработица и след четиримесечна непрекъсната претовареност, а не както е до момента – при 9 месеца. Това сподели на среща във Варна с представители на най-големите курортни комплекси на Северното Черноморие – Златни пясъци, Албена, св. Константин и Елена, браншови организации, туроператори и хотелиери лидерът на листата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в Трети МИР Корнелия Нинова. Необходимо е да се създадат дребни промени в законодателството, само че ще се помогне на близо 400 000 заети единствено през туристическия сезон служащи да получават обезщетение за времето след освобождение от работа. Левицата ще поддържа и промени в трудовото законодателство, които да облекчат работещите в фамилен бизнес.

Втората доста бърза мярка, препоръчана от сектора, която ще подкрепи туризма в сегашната обстановка на рецесия, е ваучерите за храна, които се дават от работодателите да могат да се употребяват и за закупуването на туристически артикул.

Още в първите дни на 47-то Народно заседание групата на „ Българска социалистическа партия за България “ ще стартира законодателни начинания, свързани със незабавни ограничения за туристическия бизнес, който обезпечава 11-13% от брутния вътрешен артикул и над 500 000 работни места. Част от помощта е разсрочване на заемите, гратисен интервал за погашение на главниците.
Българска социалистическа партия ще поддържа интензивно предлагането на браншовите организации да бъде основан държавен гаранционен фонд, който да размени застраховката „ Отговорност “ на туроператорите, даде обещание още лидерът на варненската листа Корнелия Нинова.

Левицата ще упорства да се резервира ставката от 9% за Данък добавена стойност в туризма. Ще стартират засилени съвещания на всички равнища и за облекчение на процедурата за издаване на визи. Според представителите на туристическите комплекси, в случай че визите се понижат на 10 евро и се издават електронно, директният резултат за България ще бъдат приходите от над 1 милион туристи повече за година. Към тази мярка Корнелия Нинова добави и усилването на цифровата реклама на България като дестинация, за което Българска социалистическа партия ще упорства.

За да ги има всички тези промени, ще би трябвало да имаме работещ парламент и държавно управление, акцентира Нинова. Тя подсигурява пред представителите на туристическия отрасъл във Варна, че Българска социалистическа партия ще остане вярна на мъдрото си държавническо държание от предходния парламент и ще направи всичко допустимо да се образува устойчиво болшинство и постоянен кабинет.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР