Ще подкрепя инициатива за издигане на паметна плоча на Гоце

...
Ще подкрепя инициатива за издигане на паметна плоча на Гоце
Коментари Харесай

България и Гърция: Да издигнем паметна плоча на Гоце Делчев в Баница

Ще поддържа самодейност за издигане на паметна плоча на Гоце Делчев в село Баница в днешна Гърция във връзка 120 години от неговото ликвидиране, които се навършат през 2023 година Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на въпрос на БГНЕС дали ще се издигне паметна плоча в село Баница на огромния български бунтовник и именит водач на Вътрешна македонска революционна организация.

България и Гърция загърбиха всички несъгласия в предишното и сега са модел и образец за стратегическо партньорство и съгласие, сподели още българският държавен глава. Аз не виждам проблем, Гърция, която е суверенна страна, и има грижата за паметниците на своя територия да даде опция за подобен монумент, още повече, че Гоце Делчев е труженик за свободата на всички хора, без значение в коя страна са живели, съобщи Радев. " За мен бъдещето на света е като територия за културно съдействие ", цитира президентът думите на Гоце Делчев и уточни, че това е тъкмо това, което през днешния ден вършат с Република Гърция.

Ако има молба за слагането на паметна плоча на Гоце Делчев в село Баница, Серес, способените органи ще я прегледат. Това сподели от своя страна пред БГНЕС гръцкият президент Катерина Сакеларопул. " Една мраморна плоча в моята страна, може да се преглежда от способените органи ", сподели още тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР