Ще подкрепим предложението на БСП за повишаване на заплатите на

...
Ще подкрепим предложението на БСП за повишаване на заплатите на
Коментари Харесай

ГЕРБ с реверанс към БСП, приеха да вдигнат заплатите на социалните работници

Ще подкрепим предлагането на Българска социалистическа партия за повишение на заплатите на обществените служащи, заяви зам.-председателят на Социална комисия и народен представител от ГЕРБ Светлана Ангелова. Това стана по време на дебатите по бюджета на МТСП и по отношение на предлагането на Българска социалистическа партия за 15 % нарастване на разноските за обществените служащи. От левицата благодариха на ръководещите.

" Знам какъв брой е тежка работата на обществените служащи. Това са едни от хората, които получават най-ниски приходи в държавния бранш. Както и беше упоменато заплатата на новак обществен служащ е близка до минималната. Същевременно обществената сфера се товари с непрестанно нови отговорности, нови действия, поради на признатите нови закони през тази и преходната година. Затова сътрудниците обществени служащи, работещи в АСП - близо 4700 заслужават по-високо нарастване на заплатите от 1 януари 2020 година от плануваното 10-процентно нарастване. Ние ще подкрепим това предложение за повишение на работните заплати. Става въпрос за 5 млн. лева Не е належащо в допълнение да се усилват средствата в бюджета на МТСП, защото той е 1, 4 милиарда лева почти. Тези 5 млн. могат да намерят място във фонд " Работна заплата " от вътрешнопреструктуриране на бюджета на общественото министерство ", сподели още Ангелова.

По думите й това е отразено в отчета за второ четене на бюджета на общественото министерство. $Това е един поклон към тази тежка извънредно виновна специалност и по този метод ние ще можем да задърим обществените служащи да останат да работят в дирекцията

" Социално подкрепяне " и ще може да мотивираме тези хора да работят както и до момента със сърце и душа в тази извънредно тежка и виновна специалност. Затова приканвам всички народни представители да се обединим в това предложение ида подкрепим на второ четене предлагането за повишение на заплатите на обществените служащи ", сподели още Ангелова.

Поздравявам ГЕРБ и " Обединени патриоти " за поддръжката на предлагането на Българска социалистическа партия за увеличение на заплатите на обществените служащи, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова,

" Случва се нещо, кеото рядко сме виждали в тази зала, откогато сме дружно. Искам да поздравя ръководещите от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", по тази причина че демонстрираха разсъдък и поддържат предлагането на " Българска социалистическа партия за България ". Това е първото, което подкрепяте в този бюджет. Тези хора заслужават единодушие. От името на сътрудниците ви приветствам за решението да подкрепите предлагането ни ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР