Ще пътувате, но нямате на кого да оставите своя домашен

...
Ще пътувате, но нямате на кого да оставите своя домашен
Коментари Харесай

Съвети за тези, които често пътуват с домашния си любимец

Ще пътувате, само че нямате на кого да оставите своя домакински любим? Или пък просто не можете да понесете мисълта, че ще бъдете разграничени? От pochivka.blitz.bg сме подготвили 10 потребни съвета, които несъмнено ще са ви от изгода.



Първото и най-важно нещо, което би трябвало да извършите, когато пътувате с куче, е да разберете разпоредбите за привеждане на животните в страната, където ще пътувате. Тъй като не съществуват единни интернационалните правила, всяка страна има свои лични закони по този въпрос, написа Блиц. Например има места, където е невероятно да вкарате бойни кучета, на други не се позволяват дребни кученца.

За да избегнете неприятни изненади при идването си, ви съветваме да се обърнете в посолството или консулството, където ще ви дават публична информация по този въпрос. И не забравяйте, преди да закупите самолетни билети, също по този начин проучете разпоредбите за превозване на куче от определената от вас самолетна компания.



Втората значима стъпка е регистрацията на интернационален ветеринарен паспорт. Без това кучето просто няма да ви бъде разрешено да влезете в страната. Паспортът съхранява цялата нужна информация за домашния любим и неговия притежател на британски език. Най-важният детайл от документа е имунизационната информация. Всички имунизации на вашето куче би трябвало да бъдат направени не по-късно от месец преди началото на пътуването, не забравяйте да посочите също какви препарати против паразити е приемал любимецът ви.

За да може вашето куче да издържи умерено и удобно пътуването, без да предизвиква проблеми на вас или близките, ви предлагаме да не храните домашния любим 10 часа преди пътуването и то да бъде изходено 30 минути преди тръгването.

Има и друго значимо нещо, което би трябвало да извършите преди пътуването - слагането на чип на животното. Това е елементарна и безобидна процедура, по време на която ще бъде вкаран чип, съдържащ цялата информация за кучето. Така при положение, че го изгубите, шансът да го откриете се усилва неведнъж, с помощта на специфичен идентификационен номер, който се съхранява в интернационалната база данни с животни.



Ако не вярвате на актуалните нововъведения, най-малко окачете на каишката му " медальон-адресник " с името, телефонния номер и адреса на домакина, за предпочитане на британски или на езика на страната, в която ще отидете.

Преди да заминете за друга страна или град, авансово научете адресите и номерата на локалните ветеринарни клиники или контакти на положителни лекари. В последна сметка пътуването е единствено по себе си непредсказуемо, тъй че тази информация няма да бъде непотребна.

Ако към този момент сте решили да вземете куче с вас, бъдете подготвени да носите различен куфар на себе си. Да, макар че един домакински любим не се нуждае от доста облекла, електроника и козметика, той въпреки всичко ще се нуждае от доста неща.

Минималният набор куче-пътешественик наподобява по този начин: каишка, купа, няколко опаковки със суха храна, превантивни външни и вътрешни средства, четка за дългокосмести кучета и легълце за спане (ако не е обезпечено от хотела).



И апропо, за хотела - не забравяйте да проучите дали там ще се позволяват домашни любимци.
Ако пътувате с кола, има няколко значими неща, на които би трябвало да обърнете внимание:

За да отбраните себе си и вашия домакински любим, закупете седалка за кола за кучето. Така то ще бъде обезопасено и няма да ви разсее, обикаляйки из купето.



Не позволявайте на кучето да притиска главата си към прозореца, с цел да не провокира по този начин раздразнение на очите и ушите.

Спирайте на всеки 2-3 часа, с цел да може домашният любим да се раздвижи и да облекчи естествените си потребности.

Много от нас даже не подозират, само че инфраструктурата за отдих на домашни любимци през последните години се развива толкоз интензивно, що се касае за хората. Така че, в света има от ден на ден и повече кафенета, заведения за хранене, хотели, паркове и даже спа центрове, които ще предложат релакс на кучето ви.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР