Ще оцелеят тези нации, които имат девиз Съединението прави силата“,

...
Ще оцелеят тези нации, които имат девиз Съединението прави силата“,
Коментари Харесай

Борисов: Ще оцелеят тези нации, които имат девиз „Съединението прави силата“

„ Ще оцелеят тези народи, които имат лозунг „ Съединението прави силата “ , само че не подобен, който виси като табела на някоя постройка, а като консолидиран народ. Те първи ще се измъкнат от рецесията. Другите ще изпаднат в тежки политически рецесии, няма да може да се взимат бързи и съответни ограничения “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на обичайна посланическа конференция, която се организира посредством видеоконферентна връзка. Във фокуса на двудневния конгрес с присъединяване на 71 български посланици са последствията от рецесията, породена от COVID-19. Сред обсъжданите тематики са и други въпроси от европейския и международен дневен ред. Министър-председателят Бойко Борисов благодари на ръководителите на дипломатическите ни задачи за дейната им работа по време на пандемията, тъй че България да реагира допустимо най-адекватно на рецесията като стартира сама да създава лекарства и защитни дрехи, освен за потребностите на страната, само че и в помощ на други страни. „ В рамките на 2-3 седмици успяхме да защитим хората на първа линия в битката с COVID-19. В България ние първи затворихме, първи разхлабихме ограниченията.

До този миг това ни се отплаща относително добре “, подчертава Борисов. „ Предстоят извънредно комплицирани месеци за Европа “, безапелационен беше министър-председателят. Борисов означи сериозния спад на Брутния вътрешен артикул в международен мащаб и опасенията, че ситуацията ще се усложни в зимните месеци. Премиерът Борисов се спря на невижданите договаряния на Европейския съвет през юли, когато след 5-дневно съвещание европейските водачи реализираха единодушие по новата Многогодишна финансова рамка и Инструмента за справяне с последствията от рецесията с Коронавирус 19. „ Всички чакат с неспокойствие фондовете за подкрепяне, само че те имат редица обвързващи клаузи, а и страните членки все по-трудно отделят средства, заради проблемите, които самите те имат “, добави Борисов. В рамките на видеоконференцията с присъединяване на премиера Бойко Борисов бяха разисквани още тематиките за Зелената договорка на Европейски Съюз, огромните енергийни и инфраструктурни планове, които осъществя България. Министър-председателят сложи акцент в изявлението си за това какъв брой значимо е приемането на страната ни в чакалнята на Еврозоната, където има бистрота на всяка една финансова интервенция. „ Съпротивата за това е изключителна огромна и мисля, че би трябвало да се удържи в тази посока, тъй като изключително Вие, които сте посланици в страни, които са от Еврозоната, едва ли има потребност да Ви увещавам каква е разликата дали си в Еврозоната или не си “, уточни още министър председателят Бойко Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР