Ще отпадне възможността за пускане на системата през Boot CampВ

...
Ще отпадне възможността за пускане на системата през Boot CampВ
Коментари Харесай

Забравете за Windows на Mac, когато Apple мине на ARM?

Ще отпадне опцията за стартиране на системата през Boot Camp

В бъдещите Mac компютри с ARM наподобява ще отпадне опцията за стартиране на Windows
(снимка: CC0 Public Domain)

След прехода на Mac компютрите към процесори, основани на A RM архитектура – смяна, която Apple разгласи на конференцията WWDC, потребителите няма да могат да започват Windows с помощната стратегия Boot Camp, заяви The Verge.

Apple се сбогува с процесорите на Intel, а потребителите на Mac могат да се сбогуват с опцията за Windows през Boot Camp. Това произтича от лицензионната политика на Microsoft: до момента в който елементарен Windows 10 може да се конфигурира на всеки компютър, то версията Windows 10 за ARM е предопределена единствено за първична апаратура на нови компютри.
още по тематиката
„ Microsoft лицензира Windows 10 на ARM единствено за OEM ” – това е точният отговор на въпроса за политиката на разпространяване на тази версия на операционната система. OEM версиите се доставят единствено с хардуер, т.е. авансово конфигурирани на компютър или преносим компютър.

Разбира се, от Apple не може да се чака да конфигурира авансово Windows 10 на ARM компютрите Mac. От своя страна, Microsoft може да промени политиката си за лицензиране, само че представител на компанията разяснява, че „ няма какво повече да каже по този въпрос ”.

Apple работи в тясно съдействие с Microsoft във връзка с софтуерния пакет Office за компютри Mac, основани на ARM архитектура, само че компанията не сподели нищо за Windows и Boot Camp на конференцията WWDC.

Може би някои позитивни вести по този въпрос ще се появят по-късно, само че цялата работа опира до лицензионната политика на Microsoft, чиято смяна не е толкоз елементарна. Apple възнамерява да трансферира Mac компютрите към ARM в границите на две години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР