Ще откриете най-стария хотел в света в японската префектура Яманаши.

...
Ще откриете най-стария хотел в света в японската префектура Яманаши.
Коментари Харесай

Най-старият хотел в света се управлява от едно семейство повече от 1300 години

Ще откриете най-стария хотел в света в японската префектура Яманаши. Хотел " Нишияма Онсен Кеюнкан " посреща посетители повече от 1300 години и е учреден през 705 година сл. Хр. Този японски парадайс се ръководи от едно и също семейство в продължение на 52 генерации.

През 2011 година Световните върхове на Гинес го признаха за най-стария хотел в света. Япония може да се похвали и с втория най-стар хотел в света, " Хйоши Риокан ", който също е включен в Книгата на върховете на Гинес. Изглежда, че японският бизнес е в добра позиция да издържи тестването на времето или може би отговорът се крие в лечебните води на горещите извори. Хотелът с 37 стаи се намира в подножието на планината Акаиши, известна още като Южните японски Алпи, на към 140 км от планината Фуджи. Откакто отваря порти преди 1316 години, цялата топла вода в хотела идва непосредствено от локалните извори Хакухо. Благодарение на непосредствената си непосредственост до горещите извори, хотелът, вид наименуван " Онсен " (горещ извор или къща за посетители, издигната към горещи извори) може да се похвали с естествени горещи бани във всяка стая за посетители. Откакто Фудживара Махито за първи път построява страноприемницата, тя претърпява редица поправки през годините, като главната реорганизация е направена през 1997 година Дори и с тези реновации странноприемницата резервира обичайния си архитектурен жанр " онсен ", като включва и детайли в жанр уашицу с татами и класическо японско изкуство и мебели във всяка стая и оборудване. WiFi е прибавен към хотела едвам през 2019 година, тъй че в този момент гостите имат достъп до интернет.

Повечето посетители обаче най-вероятно ще желаят да оставят устройствата си встрани за престоя си, с цел да се насладят изцяло на релаксиращата атмосфера. Казано по-просто, първите " хотели " са били място за изтощени пасажери и скитници, където да провиснал главите си, да хапнат топла храна и да седнат към парещ огън. Този вид места за отмора съществуват от древността. Древните гърци са едни от първите, които са създали термални бани, предопределени за отмора и възобновяване, а римляните са съдействали това с термалните бани в Англия, Швейцария и Близкия изток, напомня businessnovinite.bg.

Японски Ryokan ( " къщи за посетители " ) - категорията, към която попада " Нишияма Онсен Кеюнкан ", стартира през VIII век, само че доближава пика си на известност през XVII век, когато търговията се усилва сред столицата Едо (сега Токио) и Императорският замък в Киото. Много от тях са издигнати по продължение на автомагистралата Токайдо, която свързва двете и стават известни измежду търговци, чиновници и самураи, употребяващи маршрута. В Европа, през по-късното средновековие, манастирите и абатствата постоянно са предложили настаняване на пътуващи пасажери и поклонници по основните направления.

Те нормално включват конюшни и хранилища за животни и артикули, баня, кухни и зала за молебствия и постоянно са проектирани към огромно централно пространство, където пасажерите могат да се събират, с цел да приказват и да обменят истории. Хотелите, каквито ги познаваме през днешния ден, се появяват едвам преди няколкостотин години, почти в края на 1770-те години. Някои хора считат, че Grand Hotel в Лондон, в Обединеното кралство, е първото заведение, което се е нарекло хотел през 1774 година Вместо място за отмора на изтощените.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР