Ще откриете много хора, които са готови да ви кажат

...
Ще откриете много хора, които са готови да ви кажат
Коментари Харесай

Как да разпознаем лошия финансов съвет?

Ще откриете доста хора, които са подготвени да ви кажат какво да вършиме с парите си.

Проблемът е, че единствено част от тях знаят защо приказват.

Независимо дали става дума за другар с топ капиталов съвет, родственик, който се е наживял и знае това-онова, или пък инфлуенсър, който предлага фешън финансов артикул, препоръките за пари би трябвало да бъдат одобрявани доста деликатно.

Може да филтрирате потребните препоръки, само че за задачата би трябвало да знаете по какъв начин да ги преценявате.

На пазара ще откриете доста сертифицирани финансови консултанти, гурута и организации с нестопанска цел. Те са подготвени с цялостен лист от артикули, особено създадени за вашия неповторим случай.

Огледайте се обаче за експерти, които не печелят от вас комисионна, щом се съгласите да приемете съвета им и да употребявате препоръчаните решения. Така ще се предпазите от пристрастни насоки, написа borneobulletin.com.bn.

Финансовата материя е комплицирана. Затова мисля, че е значимо всеки да се образова по тематиката, доколкото може, споделя сертифицираният финансов експерт Дюрия Пиърс.

Когато търсите информация по въпроса и опит, постоянно може да почерпите такива от другар или родственик, който към този момент е реализира сходна финансова цел.

Извлечете поучения от тях, до момента в който работите върху вашата. Там може да откриете частици мъдрост, на които да разчитате в бъдеще.

Следващия път, когато някой стартира да ви убеждава в тезата, че едно време колите са били евтини, вместо да му вярвате сляпо или да го гледате с съмнение, задайте му отворени въпроси.

Поинтересувайте се:

Това ще ви даде визия от кое място идва този човек.

Насочването на диалога в тази посока трансформира шерването на финансови препоръки в освен това - в шерване на личната история, споделя различен финансов специалист - Пуонг Луонг.

Преценете какъв брой съответен по отношение на потребностите ви е полученият съвет

Финансовите препоръки са като облеклата. Те може да станат на един, само че не и на всеки. Затова избрани практики, колкото и да са положителни, не сработват постоянно.

Много постоянно игнонираме подтекста, от който изхождат хората, които дават препоръки, споделя Луонг. Точно това може да ви излъже, че сте неспособни да пожънете същия триумф.

Вземете като образец фамозния съвет за бюджет 50/30/20.

50% от приходите си заделяте за сметки (режийни, превоз и др.), 30% за потребности като занимания, пътувания и т.н.), а останалите 20% са предопределени за икономисване или погашение на отговорности.

Ако сте чартърен, според от квартала, в който живеете и характерностите на жилището, може да се окаже, че 50% отиват единствено за наема. Оттам насетне формулата придобива друг тип.

Съветът, който е прекомерно добър, с цел да е истина

Ще откриете доста такива, промотирани всеобщо от инфлуенсъри. Те ще ви предложат скъпи курсове, благодарение на които за месец-два или три ще станете богати.

Ако финансовият съвет слага преди всичко вложението на много пари, това би трябвало да бъде червен байрак за вас, споделя Луонг.

Пазете се и от препоръки, които са показани като “черно и бяло”. В множеството случаи става дума за “сива” процедура.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР