"Ще отхвърлим президентското вето, искаме пълно отпадане на прага на

...
"Ще отхвърлим президентското вето, искаме пълно отпадане на прага на
Коментари Харесай

Марешки: Искаме пълно отпадане на прага на преференциите

"Ще отхвърлим президентското несъгласие, желаеме цялостно отпадане на прага на преференциите ", сподели водачът на „ Воля “ Веселин Марешки по време на дебатите на президентското несъгласие върху измененията в Изборния кодекс.

„ Воля “ ще отхвърлим ветото на президента поради няколко неща, само че главното е чистата измама, в избрани случаи стигаща до цинизъм. Ние сме единствените, които се борим за една мощна мажоритарна система, отчасти изразена сега с опцията да се гласоподава с преференции. Няма по какъв начин да пропусна и откровената измама на някои от самонареклите се „ патриоти “, които са за завръщане на остарелия предел – той каква мажоритарност дава, като е прекомерно висок? Като сте за мажоритарен избор, подкрепете волята на българския народ за унищожаване на праговете. Ние от „ Воля “ сме изрично за унищожаване на праговете на преференциите, с цел да може жителите сами да подреждат листите, както смятат, че ще е най-добре за техния район “, съобщи Марешки.

Той разяснява и предлагането за машинно гласоподаване. „ То към този момент е отхвърлено на доста места по света, тъй като не способства с нищо за повишение на изборната интензивност, за възстановяване честността на изборния митинг. Човекът по този начин или другояче би трябвало да отиде до изборната секция, тъй че е все едно дали ще пусне хартиена бюлетина или ще гласоподава с машина. За нас това е безразсъдно харчене на милиони левове, които могат да бъдат изхарчени за друго “, разяснява водачът на „ Воля “.
Марешки уточни, че електронното гласоподаване е нещо, което дава право на всеки български жител по света, без да се реди на опашки да даде своя избор. „ И ние имаме опасения, че той би могъл да бъде манипулиран, само че това може да се промени. Електронно гласоподаване би трябвало да бъде позволено “, съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР