Ще остане ли Новак Джокович на австралийска земя? Все още

...
Ще остане ли Новак Джокович на австралийска земя? Все още
Коментари Харесай

Решението за евентуално депортиране на Джокович едва ли ще бъде взето днес


Ще остане ли Новак Джокович на австралийска земя? Все още няма безапелационен отговор на този въпрос, а и надали ще има до края на деня в Австралия. Поне по този начин допускат медиите в страната.

Вчера (10 януари) съдът дефинира като незаконно отнемането на разрешителното на сръбския тенисист да обитава в страната и постанови той да бъде пуснат от хотела за мигранти.

Въпреки това остава опцията той да бъде депортиран с еднолично решение на министъра на емиграцията Алекс Хоук. Очакваше се той да разгласи дали ще се възползва от правото си незабавно след чуването, само че и досега няма публична информация.

Снимка: Reuters


Единственото, което разясниха австралийските управляващи по проблема е, че Хоук продължава да обмисля решението си и няма да дава изказвания преди този момент.

Ако той реше да депортира Джокович, сърбинът ще получи възбрана за влизане в Австралия за идващите 3 години.

Сърбинът разгласи, че е получил особено здравно позволение да взе участие на първия за годината шампионат от Големия шлем. При идването му в страната обаче управляващите анулираха визата му поради липса на имунизация срещу ковид и го настаниха в хотела за мигранти.

Снимка: Reuters


Преди часове се появи информация, че в Австралия проверяват възможни погрешно подадени данни от Джокович при идването му. Той е декларирал, че 14 дни преди полета не е пътувал на никое място, а на Нова година се появи клип, в който се вижда, че тренира в Испания.

Очаква се вероятно решение за депортация на тенисиста, спечелил 9 трофеи в Мелбърн, да бъде взето в края на днешния ден у нас или на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР