Ще организираме още протести. Номинация за главен прокурор има, но

...
Ще организираме още протести. Номинация за главен прокурор има, но
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Не виждам дефицит на смелост в Гешев

Ще организираме още митинги. Номинация за основен прокурор има, само че избор няма. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия Велислав Величков от Инициатива "Правосъдие за всеки " във връзка митингите против номинацията на единствения претендент за нов основен прокурор Иван Гешев.

Определяща би трябвало да е концепцията на претендента, а още преди да сме я чули, изборът на господин Гешев се показва като съдбоносен. Това се разбра от думите на министъра на правораздаването Данаил Кирилов през вчерашния ден. Тази съдба ние няма по какъв начин да приемем, тъй като това приказва, че тази кандидатура е била в прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет доста преди да е издигната, добави Величков.

Сигурно има някакви доста съществени причини против това господин Гешев да стане основен прокурор, единствено че аз не съм ги чул. Това, че той е единственият претендент, не е нарушаване на процедурата, сподели политическият анализатор Георги Харизанов.,

Ако има някакви политически причини, дано да водим политически спор. Не мога да схвана за какво господин Иван Гешев е недопустим за господин Христо Иванов. Кандидатурата е единомислеща, от цялата прокурорска гилдия, съобщи Харизанов.

Протестът не е политически, а цивилен, тъй като основният прокурор би трябвало да охранява законността в страната. Протестиращите се безпокоят от това, че една порочна 30-годишна процедура продължава. Порочността е в това, че основният прокурор, съвсем като в казарма, е като шеф на всички прокурори, разяснява Велислав Величков.

Като кндидат за основен прокурор да кажеш, че си срещу разделянето на влатите, е все едно претендент за президент или министър председател да каже, че е срещу това, че България е парламентарна република, добави Величков.

Георги Харизанов уточни, че доколкото е следил дейностите на Иван Гешев, не е забелязал той да се тормози от фигури от сенчестата стопанска система и проведената престъпност. Не виждам недостиг на храброст в господин Гешев, съобщи Харизанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР