Ще обявят ли баба Ванга за светицаНадяваме се рано или

...
Ще обявят ли баба Ванга за светицаНадяваме се рано или
Коментари Харесай

Ще обявят ли баба Ванга за светица

Ще разгласят ли баба Ванга за светица
„ Надяваме се рано или късно вуйна Ванга да бъде приета за светица на времето, в което живеем “. Това сподели за Иван Драмов – ръководител на фондация „ Ванга “. Той дефинира днешния ден като доста значим и незабравим,
тъй като тъкмо преди 30 години е открита и публично осветена черквата „ Света Петка Българска “.
Петковден е огромен празник, който е надълбоко почитан и уважаван от вуйна Ванга, спомня си Драмов. По думите му постоянно на този ден по напътствие на пророчицата са се посрещали посетители и миряни, които
са идвали в местността Рупите, с цел да се допрян до Ванга.
Иван Драмов описа още, че хората са идвали при българската пророчица с боязън и почитание, тъй като нейната огромна задача е точно да оказва помощ на хора, изпаднали в неволя. Освен че оказва помощ на хиляди хора, вуйна Ванга става кръщелница и вкарва в християнската религия още стотици български деца.
„ За нас е чест да поддържаме този храм на вярата,
на положителните каузи, на паметта на Ванга “, сподели още ръководителят на фондация „ Ванга “. След 1994 година според нейните визии и заръки площта се поддържа зелена, отглеждат се доста цветя, а вратите на храма са отворени от заран до вечер.
„ Това е първият християнски храм, издигнат след демократичните години.
Това е място, което посетителите могат да прегледат на всички места без да заплащат вход “, добави още ръководителят на фондация „ Ванга “. По думите му броят на посетителите в храма и в манастирската част става все по-голям.
Съгласно съглашение сред Министерство на финансите и Светия синод,
за продажбата на свещи и сувенири в местността Рупите се издава касов бон. „ Продължаваме да следваме заветите на Ванга “, приключи Иван Драмов – ръководител на фондация „ Ванга “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР