Ще обжалваме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за

...
Ще обжалваме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Ще обжалваме пред ВАС решението за отмяна на машинния вот

Ще апелираме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за анулация на машинния избор за изборите в неделя. Това оповестиха от ПП-ДБ на брифинг в петък вечерта.

„ Решението на ЦИК е посягане върху провеждането на почтени, демократични избори. То е незаконосъобразно. Постановено беше, че машините подхождат на условията на Изборния кодекс. Единственият претекст за решението на ЦИК е, че устройствата не подхождат, защото няма решение на Министерството на електронното ръководство. Това обаче към този момент е реалност. Всъщност ЦИК не са изчакали крайния период за произнасянето на това решение, който изтича на следващия ден ”, изясни депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов. Той изрази вяра, че след сезирането на съда „ конституционните права на жителите ще бъдат спазвани ".

„ Циркът, който беше основан, е от ЦИК, по наше мнение ", добави националният представител.

Според съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков " цялата страна и изборният развой станаха жертви на една шпиц-комнада, която стартира с фиктивен отчет на ДАНС, продължи с цирка, минал през Народното събрание и приключи с решението на ЦИК ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР