Ще обжалваме глобата от 20 млн. лв. по проекта за

...
Ще обжалваме глобата от 20 млн. лв. по проекта за
Коментари Харесай

ВиК Пловдив ще обжалва наложената санкция от 20 млн. лв. за Южния обходен колектор

„ Ще апелираме санкцията от 20 млн. лева по плана за Южния обходен колектор на всички инстанции “. Това съобщи на среща в Областна администрация шефът на ВиК Пловдив Огнян Кулишев във връзка наложената тежка глоба от Управляващият орган на Оперативна програма „ Околна среда “ за нередности при избора на реализатор на публичната поръчка за 80 млн. лв.. Кулишев акцентира, че търгът е извършен по времето на неговия предходник, само че сдружението няма да се откаже да отбрани правата си на всички правосъдни инстанции.

Срещата е част от поредицата такива, които Областният шеф Илия Зюмбилев стартира с ръководителите на държавните институции и сдружения на територията на Пловдив.

Една от значимите тематики, които бяха разисквани на срещата бе реализацията на огромния план за доизграждане и реорганизация на ВиК-системите на територията на общините Пловдив, Карлово, Хисаря, Асеновград, Първомай и
Стамболийски.

„ Имаме известни усложнения, изключително при реализирането на
капиталовата ни стратегия по създаване на нови мрежи и пречиствателни уреди в общините, само че на никое място нямаме закъснение в периодите, включително и в Пловдив “, изясни Кулишев. По думите му съвсем завършват дейностите в сектора от ул. „ Модър “ до Коматевско шосе по плана създаване на Южния обходен колектор.

„ Имаме единствено довършителни работи и строителите на бъдещия подлез към този момент имат фронт за работа “, добави Кулишев. По думите му най-натоварена е работата по бул. „ Ал. Стамболийски “. Обектът е разграничен на пет стадия като се затваря единствено по един по един секторите, с цел да не се блокира изцяло придвижването по булеварда.

Началникът на „ Басейнова дирекция “ Васил Узунов разяснява, че главен приоритет на държавната институция сега е напредването на документите на общините, които извършват планове и които се съгласуват с дирекцията.

„ Напоителни системи “ са главно ангажирани с напоителната акция, само че не престават да работят и по почистването и укрепването на коритото на р. Стряма край с. Трилистник. Очаква се работата там да завърши до края на месец август.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР