Ще настояваме за поне 15% увеличение през 2023 година на

...
Ще настояваме за поне 15% увеличение през 2023 година на
Коментари Харесай

КНСБ иска увеличение на заплатите какво в държавния, така и в частния сектор

Ще настояваме за най-малко 15% нарастване през 2023 година на всички заплати - и в частния, и в държавния бранш. Това съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Синдикатите показват, че растежът на приходите е най-важният приоритет.

Вътрешно проучване на синдикалната организация демонстрира, че нарастват настройките за протестни и протестни дейности в разнообразни браншове.

Според Димитров това ще продължи, най-малко до момента в който на 700 км от нас има война. Нуждаем се от държавно управление, което да одобри бюджет и да постави някаква условна резистентност, най-малко до локалните избори. Само това може да успокои възходящите настройки за протестни и протестни дейности, добави той.

По думите му напрежението в обществото не е измислено, а политиците би трябвало да се замислят по какъв начин да го ръководят по-добре.

Президентът на КНСБ съобщи, че три структури на държавната администрация се готвят за митинг . Покриването на кумулативната инфлация беше програмата най-малко, която си поставихме за предходната година, разясни той.

Пламен Димитров посочи, че стоките и услугите от дребната потребителска кошница, които ежедневно използваме, не престават да порастват. Икономиката може да заплати по-високите заплати, които малко да забавят спада на покупателната дарба, добави той.

Той насочи зов към Комисия за защита на конкуренцията, да покаже дали тези пазарни цени са обективни.
 КНСБ и КТ
КНСБ и КТ " Подкрепа " подвигат залога в средата на нищото

1000 лева МРЗ от 2024 година желаят синдикатите и плашат с протести
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР