Ще настоявам за премахване на институцията служебен кабинет от Конституцията.

...
Ще настоявам за премахване на институцията служебен кабинет от Конституцията.
Коментари Харесай

ГЕРБ ще иска премахване на „служебен кабинет“

Ще упорствам за унищожаване на институцията „ длъжностен кабинет ” от Конституцията. Това сподели депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов по Нова. По думите му по-добрият вид би бил постоянният кабинет да ръководи до избирането на нов.

Тази процедура съществува в някои страни, само че Народното събрание не се разпуска, а остава да работи. Целта е да се реализира надзор. Румен Радев показва, че с институцията „ длъжностен кабинет ” може да се злоупотребява, изясни той.

Според Митов президентът Румен Радев отдавна излиза отвън конституционно избраните му пълномощия.

Той се изживява като самодържавец и като човек, който ще ръководи страната. Чуваме, че има и опити да инженерства политически, създавайки нови политически обединения и манипулирайки други. Продължаваме Промяната бяха негов план, той им обезпечи ресурса и представянето на изборите. Радев е единственият държавен глава, който си разрешава да прекрачи рамките на пълномощията си. Очевидно има проект, с който да овладее страната, разяснява още депутатът.

Във връзка с позицията на премиера Кирил Петков към настояванията на Русия за евакуиране на НАТО от наша територия, Митов добави, че в изказването му липсваха обстоятелства.

Той беше заставен да реагира, откакто ние натиснахме в Народно събрание. Речта му беше къса, единствено с констатации и юридически обстоятелства. Очаквахме да чуем геополитическа оценка за рисковете, добави той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР