Ще настоявам да се преразгледа бюджетът за персонал в МВР,

...
Ще настоявам да се преразгледа бюджетът за персонал в МВР,
Коментари Харесай

Маринов: Ще настоявам да се преразгледа бюджетът за персонал в МВР

„ Ще упорствам да се преразгледа бюджетът за личен състав в Министерство на вътрешните работи ", съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи БГНЕС.

„ Различните обстановки постановат спомагателни ограничения в някои посоки – спешни обстановки, мероприятия или профилирани полицейски интервенции. Ще се направи пресмятане и ще предложа вероятно да се намерения дали има средства да се актуализира бюджетът “, акцентира министър Маринов.

Той дефинира като обективни настояванията на служителите на реда за по-високо възнаграждение на нощния труд, ставката за който сега 0,25 стотинки на час.„ Когато при започване на годината се обсъждаше с представителите на синдикатите и професионалното управление по какъв начин да бъде разпределено 10-процентното нарастване, ние имахме предложение част от него да бъде ориентирано към повишение на ставката за нощния труд. Тогава, дружно с представителите на синдикатите взехме решение то да бъде разпределено по равно в главната заплата на всички чиновници “, означи вътрешният министър.

Министър Маринов взе участие в днешното съвещание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, в границите на което отговаряше на настоящи въпроси, сложени от народните представители. Един от тях бе обвързван с провелата се преди дни огромна акция по откриване на две заводи за незаконни цигари в Пловдивско. Първата е в село Ръжево Конаре, където се е подготвял тютюнът, а във втората, ситуирана в село Труд, са се изработвали цигарите.

„ Впечатление прави сериозният потенциал и професионализмът, с който е осъществявана тази индустриална активност. Капацитетът на настоящата поточна линия е 2 хиляди цигари в минута “, означи Младен Маринов. При направените експертизи е открито, че за интервала от 1 юни до 4 юли 2019 година са създадени общо 4 940 мастърбокса цигари, ощетяващи бюджета с близо 19 млн. лева Фабриката за тютюн пък е била в положение до 2 тона суровина на час. Задържаните са общо 12 души – 4 български жители, 7 украински и един молдовец. Двама българи пък към момента се търсят. По отношение на 12-те лица съдът е взел най-тежката мярка за неотклонени „ задържане под стража “, напомни вътрешният министър. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР