Ще направя всичко, за да се намери решение с България,

...
Ще направя всичко, за да се намери решение с България,
Коментари Харесай

Зоран Заев: Сега е най-позитивният период за решение с България

Ще направя всичко, с цел да се откри решение с България, в случай че то не се откри в този момент, нямам доверие, че ще се откри през 2022 година. Между 14 декември и 15 януари е интервалът, когато може да се организира Съветът по общи въпроси. Това е опция да се направи стъпка напред и най-сетне след шестнайсет и половина години да стартираме договаряния. Става въпрос за седмици, съобщи министър председателят в оставка на Северна Македония, съобщи МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Смятам, че това е значим интервал, който изисква огромна отговорност и е належащо устойчиво болшинство и държавно управление, което е обезпечено с влизането на Алтернатива, сподели Заев.

Лично считам, че би трябвало да е ясно и на България, и на Европа, че най-малкото след мен наличието на неизвестността ще е по-силно, тъй като ме познават какъв съм, какви политики повеждам и към какво се стремя и по тази причина споделям, че това е най-позитивният интервал да се откри решение. За мен най-важното в страната е евроатлантическият път и това, което е стартирано с България.

Накрая сме, на фотофиниш и не може това по този начин да се остави. Ясно е одобрена задачата по кое време това може да се приключи, следва интервал, когато Франция ще ръководи (Съвета на ЕС) и изборите, които ще са там през пролетта, тъй че е дребен интервалът да се откри прозорец за решение на разногласието сред Северна Македония и България, съобщи Заев, отговаряйки на журналистически въпроси след подписаното съглашение с водача на Алтернатива Африм Гаши.

Заев повтори, че е в оставка и от двете функционалности, премиерската и партийната, като сподели, че за кадровите решения, които предлага Алтернатива, ще взема решение новият мандатоносител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР