“Ще направя всичко възможно следващия ми мандат да е най-успешния.

...
“Ще направя всичко възможно следващия ми мандат да е най-успешния.
Коментари Харесай

Кметът на Семерджиево: Намерихме общ език с хората и успяхме да ги обединим, при нас се случват много хубави неща

“Ще направя всичко допустимо идващия ми мандат да е най-успешния. Искам моето село да е най-красивото и най-уютното ”. Това сподели в изявление за Дарик радио Мюжгян Халилова. Тя е претендент за кмет на Движението за права и свободи в село Семерджиево и към този момент е кмет, тъй като против нея никоя друга партия не извади претендент. Според нея това демонстрира, че и другите партии са оценили това, което тя прави за обитаемото място.

Халилова посочи, че всичко което е постигнала го дължи на страхотния екип, който работи дружно с нея. “Много неща свършихме през годините, само че има и още доста работа и проблеми. Въпреки че в селото живеят към 1300 души, главен проблем е демографската рецесия. За благополучие към момента имаме младежи, имаме учебно заведение и детска градина. Общественият превоз е друго предизвикателство пред, което сме изправени. През почивните дни има дребен брой курсове, което за наса е проблем ”, споделя Халилова.

Всеки кмет желае селото му да е асфалтирано, само че това не е елементарно, споделя кметицата. Тя не скри, че Община Русе всяка година усилва парите за дребните обитаеми места, само че инфлацията гълтам огромна част от тях. “От година на година съумяваме да асфалтираме все по-малко улици. Трудно е за един кмет да реши кои улици са предпочитани. Допитваме се до хората, само че постоянно има и недоволни. Разбира се, че всеки желае първо неговата улица да се оправи. Правим каквото можем ”

По думите на Мюжгян Халилова казусът с нощното осветяване в Семерджиево към този момент е решен. Отпуснати са средства и крушките светят.

“По принцип добре се разбираме с общинската администрация. Разбира се въпреки и единствено двама, общинските съветници на Движение за права и свободи са ни огромна прокрепа. Те доста работят за Семерджиево, непрекъснато са измежду нас и изслушват проблемите на хората. Когато им кажем нашата болежка, те са в добра връзка със своите сътрудници, търсят сътрудници, тъй че да се случват нещата при нас в Семерджиево. С общината също нямаме проблеми. Когато сме поставяли наши проблеми са били решавани ”, показа Халилова.

Едно от преимуществата на селото е това, че младите и по-възрастните са обединени и си оказват помощ. “Намерихме общ език с хората и успяхме да ги обединим. При нас различен проблем е неналичието на работна ръка. Само един е общиснкият чиновник за поддръжка. Така ни се постанова да вършим бригади за разчистване и постоянно се включват и младите поданици на селото ”, радва се кметицата. Днес всички дружно ще излязат с цел да почистят христиняските гробища.

Чуйте цялото изявление в звуковия файл:

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР