Ще направим всичко възможно да има кабинет и ще внесем

...
Ще направим всичко възможно да има кабинет и ще внесем
Коментари Харесай

Захариева: Ще предложим кабинет. Надяваме се, на подкрепа от ДБ, не от Възраждане

Ще създадем всичко допустимо да има кабинет и ще внесем план за държавно управление в Народното събрание, сподели Екатерина Захариева от ГЕРБ, някогашният външен министър, по Би Ти Ви.

 

Никакви имена няма да ви кажа, не стои това на дневен ред, сподели Захариева, само че изясни, че от ГЕРБ ще приказват с всички партии. Надяват се на устойчиво държавно управление, подкрепено от необятен кръг. Ако би трябвало обаче, ще внесат кабинет на малцинството. Най-вероятно няма да бъде гласуван, само че може и да ни изненадат, изясни Захариева.
 
Надяваме се изчезналите ни гласове да дойдат от сътрудниците от " Демократична България ", не от " Възраждане ", сподели още тя. Обяснението за това очакване е неколкократните идентични решения на ГЕРБ и Демократична България. По думите й Захариева е уверена, че от " Възраждане " няма да поддържат ГЕРБ, а тя персонално и не предпочитала.

 

Според нея Шенген би трябвало да е обща цел на всички партии. Трябва да се обединим, с цел да убедим и Нидерландия, и Австрия, сподели Захариева във връзка решението на двете страни да не поддържат България на 8 декември, когато се чака Европейски Съюз да гласоподава.

 

„ В месеците когато всички институции и партии трябваше да оказват помощ за приемането в Шенген, те избраха да се опълчват “, съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен външен министър Екатерина Захариева за „ Продължаваме промяната “.

Тя напомни, по какъв начин Кирил Петков се хвалеше, че е огромен другар с Рюте, даже написа, че преди седмица е приказвал с него. „ Защо не е съумял да го убеди. Абсурдно е това, което вършат Политическа партия. Шенген би трябвало да е тематика на национално обединяване. В същото време не се пази границата, арестува водача на най-голямата опозиционна партия. Когато непрекъснато плюеш страната си пред европейските институции, това е резултатът “, съобщи още тя.

Захариева добави, че изрично не схваща позицията на Нидерландия и се съгласи с казаното от Румен Радев

„ Аз съм уверена, че в случай че ГЕРБ беше на власт нямаше да се случва всичко това на границата ни и нямаше да даваме причини за тези страни, които ни споделят „ не “ за Шенген “, сподели тя.

По мотив работата на Народното събрание, Захариева напомни, че Изборния кодекс не е законодателна самодейност на ГЕРБ.

„ Ние подкрепихме връщане на смесеното гласоподаване, с цел да върнем избора на хората дали желаят да гласоподават с машина или бюлетина. Излиза, че всички останали европейски страни не са демократични или механически грамотни, тъй като гласоподават с хартиена бюлетина. Не е правилно, че сме трансформирали машините в бюлетини “, сподели още пред БТВ депутатът от ГЕРБ.

Захариева акцентира, че ГЕРБ са подкрепили всички оферти на Демократична България за повече надзор над кода и машините, което значи, че и от „ Демократична България “ са имали своите терзания, откакто с днешна дата са желали повече гаранции.

„ Нямаме никакви терзания от машините, това са безспорни спекулации от страна Политическа партия. Ние спечелихме изборите при изцяло машинно гласоподаване “, акцентира Захариева.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР