Ще направим всичко, което зависи от нас, за промяна на

...
Ще направим всичко, което зависи от нас, за промяна на
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Ще направим всичко, което зависи от нас, за промяна на Конституцията

Ще създадем всичко, което зависи от нас, за смяна на Конституцията и България да бъде с различен публичен контракт. Това съобщи Мартин Димитров от ПП-ДБ в " Панорама ".

Попитан коства ли си конституционното болшинство с Движение за права и свободи, Димитров подсети, че и през 2015 година, когато Христо Иванов напусна държавното управление на ГЕРБ, са преговаряли с всички.

" Не можем да кажем на дадена група: " пратете ни ей тия хора да преговаряме, тъй като тях ги харесваме ". Това, че Движение за права и свободи решиха да пратят в конституционната комисия Пеевски не беше верен ход, по тази причина аз съм дал своя вот срещу, моята група гласоподава " срещу " и " въздържал се ".

По думите му би трябвало да се търси единодушие с всички партии, тъй като по този метод се взема решение безконтролността.

" Имахме два пътя - единият беше да продължат служебните кабинети на Радев, което създаваше голям риск политическата рецесия да стане институционална. Вторият път беше доста мъчно да създадем държавно управление, което обаче да запретне ръкави и да стартира да работи незабавно ".

Убеден е, че са тръгнали по верния път и подсети за проблемите с бюджета, регулаторите и забавянето на Плана за възобновяване. Някой би трябвало да извади страната от това тежко състояние и да я вдигне на крайници, разяснява депутатът.

По отношение на бюджета е признат методът на Политическа партия, съгласно който дефицитът ще бъде до 3% и тази, и идната година, уточни Димитров.

Попитан по какъв начин ПП-ДБ ще реагират на поискания имунитет на Бойко Борисов, Мартин Димитров уточни, че правосъдната промяна, която прокарват, допуска " всекиму своето ".

" По съответния проблем има процедура на Народното събрание. Те са няколко претенции за имунитет към разнообразни парламентарни групи. Ако тези хора не преценяват да си дадат имунитета, парламентарната процедура е да се създадат се 7-8 комисии, които преглеждат всички документи и тогава се преценя с гласоподаване ".

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР