Ще направим наблюдения как протича заболяването. Няма готовност днес да

...
Ще направим наблюдения как протича заболяването. Няма готовност днес да
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: В Чехия снайперисти спряха чумата, тук крият прасета по къщите

Ще създадем наблюдения по какъв начин протича болестта. Няма подготвеност през днешния ден да стартира евтаназия. Това сподели пред bTV доктор Дамян Илиев, шеф на Българската организация по сигурност на храните, във връзка разпространяването на африканската чума по свинетел написа Блиц.

``
реклама
 
Той изясни за какво при съществуването на едно болно животно във плантация би трябвало да бъдат умъртвени всички останали: „ Нашите ферми не са софтуерно разграничени на обособени браншове, които да дадат гаранция, че не може да влезе вирус единия бранш в другия “.
 
„ Всички лаборатории са самостоятелни, само че би трябвало да са утвърдени, че правят проучванията по избрани способи “, разясни доктор Илиев.
 
„ Съмненията водят до това, че не могат ограниченията да се ползват на 100% както стана в Чехия и беше дейно “, съобщи той. По думите му, в Чехия нещата са опростени. „ Там имат малко преимущество – болестта се е случило в една долина при диви свине. Всички диви свине са отстреляни от снайперисти и специфични служби “, уточни шефът на БАБХ.
 
„ Там има доста малко заден двор. Всички животни в задния двор са евтаназирани “, добави той.  
 
„ Ние сме предложили верния път – да няма животни в задния двор “, сподели доктор Илиев.
 
„ Виждате по какъв начин хора изнасят свине през задния двор, с цел да избегнат евтаназия “, възмути се той и уточни по какъв начин човек в село Зидарово е скрил прасетата в дома си и ги изкарал след евтаназията. Кметът пък схванал за това и решил да ги зарови по свое убеждение. Сега тези свине ще бъдат изровени, ще бъдат загробени на избраното място и ще бъде осъществена стерилизация.
 
Шефът на БАБХ уточни, че огромния проблем идва от обстоятелството, че дивите свине свободно преплуват Дунав и то откакто са инфектирани. Той счита, че е доста евентуално идващото огнище на чумата да е във Видинско.
 
По мотив появилите се фрагменти със загробване на прасета, които към момента мърдат той разяснява: „ След умъртвяване на животни има тремор. Вероятно това са снимали “.
 
Според него, в случай че животните не са загробени, а са горени с трите налични мобилни инсинератора, процесът би бил доста муден, ще стартира разложение, разпростиране на неприятна миризма и болести.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР