Ще намерим шестима педиатри за детското отделение на болницата във

...
Ще намерим шестима педиатри за детското отделение на болницата във
Коментари Харесай

Хинков: Ще намерим шестима педиатри за детското отделение във Враца

Ще намерим шестима педиатри за детското поделение на болничното заведение във Враца и ще решим казуса още другата седмица, съобщи след среща с управлението на болничното заведение и педиатрите от детското поделение в регионалната администрация във Враца министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков, представен от Българска телеграфна агенция.

На първо време ще решим казуса с лекари и специализанти от София, като чакаме общината във Враца също да помогне и да даде вероятност на болничното заведение. Държавата е подготвена да отпусне пари на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, само че казусът би трябвало да се реши редовно, а освен като се закърпи тази кръпка, сподели министър Хинков.

Той заяви, че още не е приел оставката на шефа на болничното заведение доктор Кети Ценова, която е поискала да се отдръпна, защото не може да реши казуса с напускащите педиатри.

Депутатът от Враца Красен Кръстев съобщи, че локалната община ще помогне с обезпечаването на общински жилища за педиатрите, които ще дойдат от София да работят в детското поделение на врачанската болница.

Министър Хинков е във Враца, с цел да се срещне с локалната власт и с педиатрите, откакто тази заран разгласи, че шефът на болничното заведение доктор Кети Ценова е подала оставка.

След среща на 4 август сред изпълнителния шеф на болничното заведение и регионалния шеф на Враца Надя Донкинска стана известно, че има заплаха болничното заведение да остане без детско поделение. Причината е, че и петимата лекари са подали предупреждение за овакантяване, което изтича на 15 август.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР