Ще наблюдаваме цените на едно. Ако българските производители пробват да

...
Ще наблюдаваме цените на едно. Ако българските производители пробват да
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Ако българските производители вдигнат цените, отменяме забраната за внос от Украйна

Ще следим цените на едно. Ако българските производители пробват да вдигнат още веднъж цените, подготвени сме незабавно да реагираме и да разгадаем още веднъж този вноса на храни от Украйна. Така разяснява в утринния блок на Нова телевизия служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

„ Пазар за към 3 милиарда лв. стои в хамбарите и силозите на българските производители. Трябва да бъде осъществен по някакъв начин”, добави той.

„ Въпреки че се внасяха на по-ниски цени тези артикули, не видяхме поевтиняване у нас. Разчитаме родните производители да не основават далавера. Даваме им късмет в идващия месец и половина да пласират стоката си и да освободят място.”, разясни министърът.

По думите му България направи голяма неточност, когато спря износът на зърно предходната година: „ Около един месец не се изнасяше, изгубихме доста. Слънчогледовото семе се насочва към България, тъй като имаме мощности за преработката му.”

„ Продължаваме борбата с цените, чакаме рухване на цените. Наблюдаваме към този момент в обособени типове храни спад – млечните артикули да вземем за пример, изключително след направеното от „ Ел Би Булгарикум”. Сезонността също води до нарастване. Транспортът пада седми месец вече”, сподели още министър Стоянов.

„ Продължаваме да се борим в тази посока, продължаваме с диалозите с веригите, с цел да обсъдим ограниченията, които държавното управление предлага, и да чуем техните проблеми”, увери той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР