Ще може да зареждаме на по-ниски цени до 31 декемвриСлед

...
Ще може да зареждаме на по-ниски цени до 31 декемвриСлед
Коментари Харесай

Как реагираха шофьорите на новината, че отстъпката от 25 стотинки на литър гориво отпада

Ще може да зареждаме на по-ниски цени до 31 декември

След като нощес изненадващо депутатите не удължиха отстъпката от 25 ст. за литър гориво, в този момент на ход е данъчната организация, която би трябвало да уведоми всички участници на пазара за края на мярката. И по този начин - последният ден, в който ще можем да зареждаме с отстъпка е 31 декември. От първата минута на новата година ще плащаме горивата по пазарните им цени. Справка от организацията по приходите демонстрира, че досега тази мярка е коствала на бюджета общо 183 милиона лв..

От Асоциацията на търговците на горива споделят, че краят на мярката доста ще облекчи обработването на документите им. И се надяват горивата да продължат да поевтиняват, с цел да не се усети изчезналата отстъпка прекалено много по джоба ни. Всъщност, от изявление на икономическия министър в четвъртък стана ясно, че отстъпката ще остане в действие до 31 януари. Но в петък депутатите гласоподаваха срещу текстовете, които можеха да разрешат това да се случи. Така, оттук насетне имаме единствено седмица, в която бихме поучили отстъпка.

Срещаме Мирослав на бензиностанцията, откакто е заредил колата си с отстъпка от 25 стотинки. Не е удовлетворен, че от Нова година ще би трябвало да заплаща постоянните цени, предава.

„ Продължаваме да караме. Давам ви образец – една майонеза преди няколко месеца беше 1,30 лева, в този момент е 2,40 лева Добре пристигнали в България! ”, споделя мъжът.

Търговците считат, че цените ще продължат да поевтиняват. Заради това може би няма въобще да се стигне до нова отстъпка.

„ Цените към този момент са съвсем на всички места под 3 лв.. Говорим за дизеловото гориво. Бензинът е под 2,60 лева, тъй че нещата вървят в някаква позитивна посока ”, сподели Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци на горива.

И въпреки всичко с институциите се водят диалози да има друга отстъпка, съгласно приходите. Дори да се откри формула, която да удовлетворява всички, прогнозите са, че ще може да се осъществя към края на зимата.

„ Има концепция, доколкото знам, който получава заплата до 1000 лева, да се възползва. Ще е належащо най-малко 2 месеца да се изчистят нещата ”, разясни Хаджидимитров.

Днес у нас бензинът се продава за приблизително 2,65 лева, дизелът за 3,05 лева, а газта за 1,18 лева Всички цени са без 25-те стотинки отстъпка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР