Ще могат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да управляват заедно и

...
Ще могат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да управляват заедно и
Коментари Харесай

Политологът Мирослав Севлиевски: Имаме лимонена коалиция

Ще могат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да ръководят дружно и какви са упованията от проектокабинета " Денков-Габриел "? Отговори на тези въпроси в студиото на „ Здравей, България ” финансистът Левон Хампарцумян, политологът и някогашният министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

„ Имаме лимонена коалиция. Всички, които вземат участие в нея, са с лимон в устата. Така ще изкарат целия си мандат. Което е хубаво за народа. Дали е горчиво в устата на политиците – за народа е без значение. Важен е резултатът за народа. За едни той ще е доста горчив, за други по-малко горчив, за трети може и да е сладостен. Това сподели Мирослав Севлиевски в ефира на Нова телевизия за обединението сред и ПП-ДБ.

Доц. Светослав Малинов  Светослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за мощна България (ДСБ), политолог и претендент изясни, че когато избрани политически дейности са подбудени от тежка нужда, то не би трябвало да ги порицаваме.

„ Най-голямото първо затруднение може би ще е по какъв начин ще се запази тази коалиция след локалните избори, където ще загуби доста позиции. Трябва да сме удовлетворени, че политиците дадоха излаз от рецесията “, съобщи той.

„ Аз се придържам към максимата, че когато избрани политически дейности са подбудени от тежка и желязна нужда – те не би трябвало нито да бъдат порицавани, нито възхвалявани. Просто беше направено нужното. По-скоро бих споделил отлично за формулата, която е истинска. И ще е добре, в случай че българската народна власт я включи в своите прецеденти. това е изцяло допустимо. Оттук нататък ме интересува повече по какъв начин ще действа, какви взаимни отстъпки ще бъдат правени при приемането на бюджета и по какъв начин тъкмо ще се запази тази коалиция след локалните избори, където сигурно ще загуби позиции ”, добави още той.

„ Виждам доста мощни негодуващи гласове от една или друга партия, само че това са рационални подозрения “, добави доцент Малинов.

Банкерът Левон Хампарцумян съобщи от своя страна, че е все едно по какъв начин ще назовем тази коалиция.

„ Това е опция да се приключи служебното държавно управление и да се свършат доста неща. Колко стабилно ще е няма никакво значение, защото може след няколко години нито Политическа партия, нито да ги има. Трябва да вървим напред. Това не са свръх задания, които държавното управление би трябвало да свърши “, изясни още банкерът.

„ Не сме в обстановка, в която би трябвало да драматизираме. Трябва да се дадат 100 дни на това държавно управление, да се види по какъв начин ще проработи “, сподели доцент Малинов.

 

Според него нещата ще се успокоят.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР