Ще могат да се видят експерименти, демонстрации, лекции, викторини, конкурси,

...
Ще могат да се видят експерименти, демонстрации, лекции, викторини, конкурси,
Коментари Харесай

Космос, технологии, здраве: Какво очаква посетителите на „Европейската нощ на учените“

Ще могат да се видят опити, демонстрации, лекции, викторини, състезания, работилници. Форматите, под които се случва тазгодишната „ Европейска нощ на учените “ са извънредно разнородни и има нещо забавно за всеки – от децата до възрастните.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ Ивайло Славов от Фондация „ Красива просвета “ във връзка провеждането през днешния ден в цялата страна на самодейността .

Нощта се организира в доста градове и местоположения – от с. Байкал край Дунава, през дребни и огромни градове из цялата страна.

„ Темите са доста разнородни – от фундаментални тематики като тази за Космоса, до технологии и персоналното здраве “, уточни Славов.

Той означи, че с изключение на така наречен STEM университети, тази година в самодейността се включва и Националната художествена академия със специфични интензивности, свързани със стъклото.
Целта е учените и тяхната работа да станат малко по-близки до хората и те да видят, че това, което работят не е нещо супер секретно, а задачата им е да подобрят техния живот.
Ивайло Славов от Фондация „ Красива просвета “

„ Стереотипът за възрастния мъж с бялата престилка, рошавата коса и налудничавия взор е преодолян, най-малко в България “, разяснява той и добави, че посетителите на „ Европейска нощ на учените “ ще видят, че повече от 50% от участниците са дами “, добави той.

„ Предстоят и гостувания на учени в учебни заведения в цялата страна с фокус към по-малките обитаеми места и децата, които нормално нямат достъп до това просветително наличие “, сподели още Славов.

Програмата със събитията в другите градове из страната може да видите

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР