- Ще мога ли да прехвърля тялото си в метавселената?-

...
- Ще мога ли да прехвърля тялото си в метавселената?-
Коментари Харесай

Метавселената: Новият свят или новата самота

- Ще мога ли да трансферира тялото си в метавселената?

- В фантазиите си го вършиме, нали?

Дори и през днешния ден, съвсем две години след началото на пандемията, хората не престават да имат избрани упования по какъв начин би трябвало да бъде представяно Голямото изобретение на водеща компания от Big Tech. Избухват фоейрверки. Гръмва мощна музика с компактен бас. Залата е претъпкана. Главният изпълнителен шеф, облечен като Стив Джобс, излила на сцената. А армията от почитатели избухва в бурни овации.

Затова тихата домашна фотография от Фейсбук Connect обезсърчи мнозина: Марк Зукърбърг седи самичък във фотьойл в безпристрастен цвят, в дневна в неутрални тонове. Той прави малко встъпление – пропито както постоянно от необуздан възторг – по-късно става и стартира постепенно да обикаля из стаята. Зад него се вижда подпрян на стената велосипед, очевидно особено селекциониран за фон на фрагмента. Няколко секунди по-късно в полезрението на камерата се появява дъска за сърф. " Истински състезател ", мисля си. И тогава ми просветва: това не е спортно съоръжение. Това са знаци.

Символи на какво? Физически знаци. Символи на природата, открит път, море и крайбрежие. Символи на придвижването на тялото в другарски двубой с природата. Символи на поддържане на добра физическа форма, здраве, свежа червенина, пот. С една дума - знаци на въплъщението.

„ Въплъщение “ вместо „ общественост “ стана основна дума на Зукърбърг. Постоянно му се върти в главата. „ Можете да мислите за метавселената като за олицетворение на интернет, в който не просто разглеждате наличие – вие сте в него “, сподели той пред The ​​Verge през юли тази година, добавяйки, че още от гимназията „ едно от нещата, които в действителност желаех да основа, беше материализацията на Интернет. " Той акцентира върху това още един път в изявлението си през октомври за Stratechery: „ Мисля, че метавселената е олицетворение на Интернет, в която се намирате, вместо сте единствено наблюдаващ “.  И, още веднъж, за трети път насочи вниманието върху този акцент, описвайки метавселената в своето изказване: „ Това прекарване е просто радикално друго от гледането на екрана, това е качество на физическото олицетворение в света, способността да взаимодействате с него и да се движите вътре в него. "

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР