Ще мине много, много време, преди да видим друг композитор

...
Ще мине много, много време, преди да видим друг композитор
Коментари Харесай

Елтън Джон се сбогува с публиката си в САЩ

Ще мине доста, доста време, преди да забележим различен композитор и реализатор като Елтън Джон , писа Асошиейтед прес.

Британският пианист и вокалист, основал част от най-запомнящата се музика в историята на поп рока, песни, вплели се в груповата ДНК на човечеството, завършва над 50-годишната си кариера с прощално турне.

Песните му са както привидно много елементарни, като четирите акомпанимента на " Crocodile Rock ", по този начин и поразително комплицирани като 11-минутния опус " Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding ''.

Но в този момент, когато кариерата му съвсем завършва, уповавам се няма да възразите да кажа какъв брой прелестно бе да се радваме на Елтън Джон по радиостанциите и в слушалките си още от края на 60-те години на предишния век, написа създателят на материала на Асошиейтед прес Уейн Пари.

Артистът, роден преди 75 години като Реджиналд Кенет Дуайт, стартира финалната част от северноамериканското си прощално турне в петък вечер в Ситизънс Банк парк във Филаделфия. И в довечера той усети любовта на публиката.

" Америка ме направи фамозен и няма да мога да се отблагодаря изцяло на тази страна ", сподели той на публиката. " Благодаря за лоялността, за любовта, за нежността, която ми показахте ".

Елтън Джон е продал повече от 300 милиона записа по света, изнесъл е над 4000 концерта в 80 стран и, записал е някои от най-продаваните сингли за всички времена. Преработката му от 1997 година на " Candle In The Wind " в памет на принцеса Даяна е с над 33 милиона продадени екземпляра.

Сър Елтън (той получи званието през 1998 г.) е постигнал над 70 шлагера в топ 40 , девет негови песни са били на върха на класациите, седем албума са били номер едно в чартовете в интервала 1972 година - 1975 година, отстъпвайки само на " Бийтълс ".

Носител е на пет награди " Грами ", на премия " Тони " за " Аида ". Неговата " Can You Feel The Love Tonight '' от кино лентата " Цар Лъв " пеят и слушат милиони деца по света и ще забавлява и бъдещите генерации малчугани.

Вече са минало дръзките му костюми и екстравагантни очила от началото на 70-те години - той се е обличал като Патока Доналд, Статуята на свободата, Мини Маус. На сцената във Филаделфия той се появи в бял смокинг с черни ревери, с блестящи розови очила и пристъпваше някак нерешително към блестящото си черно пиано, с цел да открие с незабавно разпознатите първи акомпанименти на " Bennie And The Jets''. 

Последва осъществяване на " Philadelphia Freedom'' , която той посвети на публиката на града - " един от най-страхотните градове, в които в миналото съм свирил''. Това бе неговият 52-и концерт във Филаделфия, прочут като Града на братската обич.

По време на концерта Джон редуваше шлагерите си в палитрата от музикални стилове и жанрове. Госпълът, повлиял мощно ранните му произведения, участва в осъществяванията на " Border Song'' и " Take Me To The Pilot''. Изпълнителят показва мощните си балади с " Don't Let The Sun Go Down On Me'' и " Someone Saved My Life Tonight''. А когато дългогодишният му китарист Дейви Джонстън се появи с V-образна китара, пристигна време за рок с най-ярката рок ария на Джон " Saturday Night's Alright For Fighting'' и с дръзкия химн " The Bitch Is Back'' - Елтън до мозъка на костите.

Елтън Джон се въздържаше от фамозния си фалцет - предстоят му още 100 концерта от международното прощално турне, което е цяла година и той с времето се е научил да пази гласа си, без да жертва стила и достоверността си.

Публиката обаче с наслада добавяше фалцета вместо него, всички пееха в хор " ла-ла-ла " на " Crocodile Rock' '. Звездата избегна сърцераздирателни части като " Sorry Seems To Be The Hardest Word' ' и разтърсващата " The Last Song '' за сбогуването сред татко и наследник, обречен на смърт от СПИН, в интерес на приповдигнатото, празнично въодушевление.

Преди заключителното осъществяване на " Goodbye Yellow Brick Road '', Елтън се приближи до финала на прощалното си турне с думите:

" Наистина чакам с неспокойствие да прекарам остатъка от живота си с децата и брачна половинка си. Грижете се за себе си. Обичайте се ". 

Съвършен шоумен до самия завършек на спектакъла, Елтън приключи осъществяването на песента и бе повдигнат към небето от хидравличен асансьор към отвор в тухлена стена над сцената, който го погълна и се затвори.

Елтън Джон скоро ще слезе от сцената, само че популярност Богу, че музиката му живее , приключва създателят от Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР