Ще летим ли скоро с електротаксита из Европа? Поне разрешението

...
Ще летим ли скоро с електротаксита из Европа? Поне разрешението
Коментари Харесай

ЕС разреши електрическите въздушни таксита

Ще летим ли скоро с електротаксита из Европа? Поне разрешението за създаването им към този момент е в ръцее на една немска компания - Lilium.

То идва от Агенцията за авиационна сигурност на Европейски Съюз и е първото от сходен вид - и основна стъпка за комерсиализацията на технологията. Засега разрешава проектирането и произвеждането на самолети, идната стъка е лиценз за работа с тях.

Lilium имат към този момент прототипен аероплан, който излетява отвесно, има нулеви оперативни излъчвания и ще е кадърен да изминава до 300 км с едно зареждане - и за час. Това е малко под пътя София-Бургас по въздуха.

Подобни самолети ще изхвърчат и кацат доста по-лесно, на доста по-малко пространство, полетите ще са по-евтини. Разбира се, на къси дистанции. 

Lilium не е единствената компания с сходни проекти - и други стартъпи в Германия като Volocopter работят върху електролети, както и колоси като Boeing и Airbus.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР