Ще коментирам изборите след окончателните резултати, защото според паралелното преброяване

...
Ще коментирам изборите след окончателните резултати, защото според паралелното преброяване
Коментари Харесай

Манолова все още се надява да спечели, намекна, че ще прави нов проект.

Ще разясня изборите след окончателните резултати, тъй като съгласно паралелното броене на моя щаб разликата е под 3%. Това е първия коментар на Мая Манолова, след втория тур на изборите през днешния ден и след оповестяване на първите предварителни данни които сочат, че Йорданка Фандъкова печели нов мандат в София.

Благодаря на хората, които гласоподаваха за мен. На тези, които гласоподаваха по съвест. Останалите знаят какъв брой коства съвестта им. На всички, които се изправиха за достолепието си, съобщи гражданският претендент за кмет.

Не ме е боязън от загубата, принудата, от директните закани, от силовото постигате на резултат, сподели още Манолова. Тя описа по какъв начин силово се склоняват хора да гласоподават, по какъв начин се купуват гласове. Страх ме е думите, които чух през днешния ден на улицата, че гласове към този момент се купуват непосредствено на улицата и никой нищо не може да направи, чух " нищо не мога да направя ", даже и от полицията, сподели още тя. Манолова даде поръчка, че след изборите, евентуално ще се заеме със основаването на нов политически план.Тази нощ показахме по какъв начин може да бъде преодолян модела на еднопартийната и едноличната власт, видяхме пътят, по който той може да бъде демонтиран, сподели още Манолова. И добави, че съгласно нея жителите имат храброст да извървят този път до дъно. Ще намеря метода и формата тази гражданска сила да не бъде разпиляна, а да бъде фокусирана в една действителна цел - смяна на модела в София и България. Как ще стане това ще разглася, откакто чуя окончателните резултати от днешното гласоподаване. 

Постигнахме 3 значими неща. Първо, завоюваха жителите. За първи път от 14 година в София имаше балотаж и жителите желаеха същински спор за развиването на столицата. Видяхме и дъното, до което може да стигне властта. Второ, хората повярваха, че смяната е допустима. Трето, София сподели, че може да се сплоти - демократичната десница, демократичната левица, демократите от неправителствения бранш - всички си подадоха ръка и демонстрираха, че могат да преодолеят партийните разлики. Трудно и не до дъно, само че си подадохме ръце. И показахме, че без полезностите, зад които застанахме - независимост, народна власт, господство на закона, не е допустимо.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР