Ще казва на потребителите, ако открие тяхната лична информация в

...
Ще казва на потребителите, ако открие тяхната лична информация в
Коментари Харесай

Търсачката на Google ще издава важно известие

Ще споделя на потребителите, в случай че открие тяхната персонална информация в уеб ресурсите

Потребителите на Гугъл ще могат по-лесно да отстраняват персонална информация от резултатите от търсенето (снимка: CC0 Public Domain)

Нов инструмент на Гугъл доста ще опрости процеса на намиране и унищожаване на информация за контакт с консуматори в резултатите от търсенето. Потребителите ще получават вести, в случай че в интернет бъде открита информация за техните адреси, телефонни номера или имейли, и ще могат да изискат премахването ѝ .

През септември предходната година Гугъл разгласи функционалността „ Резултати за вас “, която се намира в лентата с принадлежности на мобилната и уеб версията на търсачката. Компанията неотдавна актуализира функционалността, като автоматизира процеса на търсене на персонална информация, заяви The Verge.

След като потребителят вкара нужните данни в специфичен формуляр, търсенето автоматизирано ще изведе уеб страници, съдържащи съвпадения с дадените параметри. След това ще бъде допустимо да видите всяка страница, която съдържа персоналните ви данни, и, в случай че е належащо, да изпратите поръчка за премахването им от резултатите от търсенето.
още по темата
Досега потребителите трябваше ръчно да търсят персоналната си информация в мрежата и по-късно всякога ръчно да изискат тя да бъде отстранена в резултатите от търсенето посредством бюрото за помощ на Гугъл.

С актуализацията на инструмента „ Резултати за вас “, Гугъл също прибавя ориентирани вести, които ще предизвестяват потребителите, в случай че се появят нови източници на тяхната персонална информация. След като подадат заявление за унищожаване на данни в резултатите от търсенето, потребителите ще могат да се срещнат и с настоящия статус на разглеждане на такива заявки и взетите решения.

Функцията „ Резултати за вас “ не отстранява персоналната информация на потребителя от мрежата, а единствено в резултатите от търсенето с Гугъл. Други консуматори отново ще могат да намерят персоналната информация на обещано лице, в случай че попаднат на уеб страница, която я хоства.

В допълнение, функционалността има редица ограничавания. Например, няма да предприеме дейности за унищожаване на информация по отношение на резултатите от търсенето, когато поръчката идва от държавни служби или просветителни институции.

Понастоящем „ Резултати за вас “ е налична единствено за консуматори на Гугъл в Съединени американски щати, които приказват британски. Компанията прецизира, че работи върху прибавянето на поддръжка за други езици и “скоро ” ще предложи функционалността и в други страни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР