Ще кажа на президента Зеленски, че ще застанем до Украйна.

...
Ще кажа на президента Зеленски, че ще застанем до Украйна.
Коментари Харесай

Петков от Бородянка: България няма да бъде безучастна в тази трагедия


" Ще кажа на президента Зеленски, че ще застанем до Украйна. Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни ", съобщи министър председателят Кирил Петков посред разрушенията в Бородянка.

Кирил Петков в Украйна

" Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни. Не можем да кажем - това е украински проблем, хора умират, нас не ни интересува ", съобщи Бородянка.
Редакцията предлага
" Това е цивилизационен избор "

България би трябвало да има ясна позиция във връзка с военната помощ за Украйна, уточни министър председателят и изрази очакване при гласуването в Народното събрание да има болшинство за военната поддръжка.

" Със сигурност ще кажа на президента Зеленски, че България няма да бъде безучастна в тази покруса и като част от демократичния свят, като част от Европейския съюз, ще застанем до Украйна. Това не е просто борбата на Украйна - това е цивилизационен избор от коя страна желаеме да застанем ", сподели още Петков.

" Бяхме подготвени със тактика още от февруари "

министър-председателят означи, че вчерашните дейности не са били изненада за кабинета. " Бяхме подготвени със тактика още от февруари, имахме избрани различни източници, бяхме се договорили със прилежащите страни за доставки ", съобщи Петков.

*****

Разгледайте и тази фотогалерия с фрагменти от Бородянка:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР