Ще изтъкна, че способността на икономиката бързо да увеличава обемите

...
Ще изтъкна, че способността на икономиката бързо да увеличава обемите
Коментари Харесай

Путин призова към готовност бързо да се увеличи военното производство

Ще посочи, че способността на стопанската система бързо да усилва размерите на отбранителните продукция и услуги в нужното време е едно от най-важните условия за обезпечаване на военната сигурност на страната. На това би трябвало да са подготвени всички стратегически и просто всички огромни предприятия, без значение от формата на собствеността им. "

Това сподели президентът Владимир Путин на съвещание с управлението на съветското министерство на защитата и командването на армията в Кремъл. То бе отдадено главно на анализите и изводите от руско-беларуските военни маневри " Запад-2017 " - едни от най-мащабните от години насам по западната граница.

" Трябва още един път да проучваме опциите на отбранителните предприятия оперативно да усилват размерите на произвеждане на военна продукция. След ученията открихме избрани дефекти, би трябвало деликатно да ги проучим и да изработим спомагателни ограничения за повишение на мобилизационната подготвеност ", сподели още Путин в обществената част на срещата.

" През 2015-2016 година задоволително в детайли обсъждахме тази тематика. Беше предоставено да се модернизират индустриалните мощности, да се сътвори запас от материални и механически запаси, да се обезпечи транспортът на войските ", подсети още съветският президент.

Това става в миг, когато американският президент Доналд Тръмп подреди една от най-обширните от години насам проверки на положението на американската отбранителна индустрия, веригите за доставки, независимостта от външни доставчици и компании. Причината е, съгласно Белия дом, че в годините на глобализацията голям брой съставни елементи и първични материали се създават в чужбина, а при остра рецесия на сигурността веригите за доставки може да се окажат прекратени, до момента в който Съединени американски щати нямат авариен проект за напълно локални запаси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР