Ще изпратя сигнал по съответния ред до прокуратурата за оказания

...
Ще изпратя сигнал по съответния ред до прокуратурата за оказания
Коментари Харесай

Николай Денков: Има натиск над главния секретар на МВР, а арестът на Банкова е „скандалът на годината“

„ Ще изпратя сигнал по съответния ред до прокуратурата за оказания напън над основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, тъй като може и да става въпрос за закононарушение. “

Тези думи бяха изказани от премиера в оставка Николай Денков пред „ БНР “. Той разкри, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е съобщил за оказан му напън и посочи, че президентът е осведомен със случилото се, като са известни и лицата, които упражняват натиска. Премиерът добави, че сигурно е сбъднат напън върху Коцев от страна на министър Калин Стоянов и други високопоставени лица в прокуратурата.

Денков разгласи също, че акцията, наречена „ 3 в 1 “, има три цели .

„ Първата е да се отвлече вниманието от едни въпроси, които от много време стоят на дневен ред – има ли ОПГ във връзка с „ Турски поток “, „ Осемте джуджета “, Нотариуса, където имаме явно дейности, които изискват следствие и вероятно наказателно гонене. Втората причина е да се ударят две основни лица – основният секретар на Министерство на вътрешните работи и началникът на Дирекция „ Митници “. Третото, което се цели, тук нямам изключително подозрение, посредством тях да може да се нападат политически хора като Асен Василев, Бойко Рашков “ , разяснява той.

Относно абсурда с Петя Банкова, министър председателят в оставка изрази удивление от обстоятелството, че шефът на „ Митници “ е задържан след толкоз малко време на поста и че се проверява за контрабанда. Денков се съмнява в неналичието на доказателства за присъединяване в незаконна активност на задържаната. Той изрече подозрение, че цялата интервенция може би е резултат от нейната почтена работа и нарушение на ползите на корумпирани лица, които са вързани с политиката и го разгласи за „ абсурдът на годината “. 

Денков акцентира нуждата от осъществяване на почтени избори на 9-и юни и прикани за по-голяма изборна интензивност, като акцентира значимостта на всяко гласоподаване за определянето на бъдещето.

Скандалът с „ Митниците “: Марин Димитров е превозен в болница (ОБНОВЕНА)

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР