Ще изпратим тази интересна 2023 г. с едно вдъхновяващо за

...
Ще изпратим тази интересна 2023 г. с едно вдъхновяващо за
Коментари Харесай

Силвия Петкова: Изпращаме годината с вдъхновяващо събитие в чест на великата Цветана Манева

Ще изпратим тази забавна 2023 година с едно вдъхновяващо за мен събитие в чест на великата Цветана Манева. Това сподели актрисата Силвия Петкова в предаването " Един неделен ден по шосето " на Радио " Фокус " с водещ Або .

Спектакълът ще бъде показан на 29 декември в Sofia Live Club. В основата на представлението " За любовта… и най-смешната нощ " са нови текстове на Яна Борисова. " Т.е. хората, които са посещавали този формат, могат да видят нещо изцяло ново. Ще си приказваме за обич и нейните хумористични, трагични и трагикомични проявления в нашите животи ", описа Силвия Петкова.  

В момента актрисата работи върху британска пиеса с работното заглавие " Всичко е допустимо ". Заедно с Димитър Баненкин показват историята на двама самотници, които се срещат внезапно. " Искрено имам вяра, че ще създадем нещо, което ще въодушеви доста от самотните хора в нашите ширини, тъй като смятам, че текстът е доста настоящ. Самотата някак си в последните години е на всички места. Дори измежду хората, които са дружно, отново се усеща една самотност. Двамата персонажи имат потребност да бъдат обичани, да бъдат погалени, някаква деликатност да се появи в живота им. Изпитват надълбоко възприятие за виновност от някакви минали истории в своя живот и надлежно те им пречат да продължат напред. Животът им минава без да схванат. Вярвам, че по един забавен, ненапълно занимателен метод ще разкажем една такава история ", описа Силвия Петкова.   

Режисьор на пиесата е Николай Волев. " Много забавен човек, който главно се е занимавал с кино в живота си. Много е забавно да наблюдаваш процеса, по какъв начин един кинорежисьор може да се изяви в театъра ", добави актрисата.  

Премиерата е планувана за 21 февруари. 

Признава, че пред камерата се усеща по-спокойна, в сравнение с сцената. " Много ми е вълнуващо, ужасно прелестно, само че постоянно го има казуса с това, че не съм уверена, не съм сигурна дали върша най-хубавото, непрекъснато подлагам на подозрение всичко, което върша на сцена. "

Казва, че има функции, в които се превъплъщава същински, само че в множеството случаи постанова себе си върху облика на своята героиня. " Изхождам главно от себе си и намирам средствата вътре у мен, не ги диря външно. Търся го да е правдиво, откровено, органично. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР