Ще изпълнят ли обещанието си електрическите летящи таксита?

...
След една година в Париж ще се проведат Летните олимпийски
Коментари Харесай

След една година в Париж ще се проведат Летните олимпийски игри.

Спортистите, разбира се, ще се надяват да влязат в историята, но същото ще стане и с един авиационен стартъп, Volocopter.

Ако всичко върви по план, неговият двуместен електрически самолет VoloCity ще превозва пътници из Париж. Това ще бъде първата услуга в Европа, която използва електрически самолет с вертикално излитане и кацане (EVTOL).

Десетки компании по света разработват EVTOL самолет, обещаващ по-тихи, по-евтини самолети без вредни емисии, които могат да кацат точно в сърцето на градовете.

Volocopter очаква да получи европейския авиокосмически регулатор, EASA, за да изчисти машината си, VoloCity ще превозва пътници през следващите няколко месеца, за да могат да бъдат готови за Олимпиадата.

"Всичко е готово и готово за тръгване за средата на следващата година“, казва Кристиан Бауер, главен финансов директор на германската компания.

Три маршрута ще свързват центъра на Париж с летищата и хеликоптера на града . Volocopter ще предлага и двупосочни пътувания за разглеждане на забележителности.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР