Ще изградим технически място при нас, където да се събере

...
Ще изградим технически място при нас, където да се събере
Коментари Харесай

Кацаров: Изграждаме информационна система за всички хоспитализирани, ваксинирани и преболедували COVID-19

Ще изградим механически място при нас, където да се събере информацията за всички имунизирани хора, тези, които са лежали в болница, както и тестваните. Това сподели на конференция служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

„ Ще бъде извлечена цялата налична информация за тестваните за антитела от 1 март предходната година до момента. Събирайки тези данни, ще получим най-малкият брой хора, които са се срещали до този миг с вируса. Пречката да се изследват всички хора с антитела е, че когато се срещнете с вируса, ги образувате, само че след известно време понижават и могат изцяло да изчезнат “, разяснява той. Кацаров посочи, че това не значи, че хората нямат имунитет и не са се срещали с вируса.

„ Между 2 седмици и 1 месец е срокът, който програмистите споделиха, че това може да бъде осъществено. Всички лаборатории, болнични и извънболнични заведения ще дават данни. Администраторът на данните могат да извлекат информацията от всички, които са купи медицинския програмен продукт. Ще пуснем социална поръчка, само че цената ще бъде от порядъка на 10 000 - 15 000 лева Досега сме платили стотици милиони за борбата с Коронавирус. Ще получим изключителна скъпа информация “, увери Стойчо Кацаров.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/545666396568177/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР