Ще искам от фирмите-производители на ваксина срещу коронавирус да отговорят

...
Ще искам от фирмите-производители на ваксина срещу коронавирус да отговорят
Коментари Харесай

Здравният министър набляга на ваксините, а за лекарство срещу коронавируса е предпазлив

Ще желая от фирмите-производители на ваксина против ковид да отговорят на въпросите на хората. Ще създадем осведомителна акция, до Нова година ще потърся българските медии да споделят опит по какъв начин да стигнем най-ефективно до хората. Това даде обещание здравният министър Костадин Ангелов.
Разработваме уебприложение, с което информацията да стига до лекарите – и тези, които употребяват устройства с Android, и с iOS. Приложението е готово, уповавам се да го стартираме до края на годината, сподели още Ангелов пред Българска национална телевизия. Според думите му, огромната имунизационна акция ще стартира не по-рано от средата на януари.
 Първо имунизираха медици от болница Тракия против COVID-19 в Стара Загора Първо имунизираха медици от болница " Тракия " против COVID-19 в Стара Загора
Първите медици, които работят линия в битката с ковид и бяха имунизирани в Стара Загора, са медици от Болница „ Тракия&ldquo...
1719 души към този момент са получили първата си доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech, стана ясно от думите на здравния министър. Той изрази удовлетворение, че църквата и вярата стоят един до друг с науката – тъй като дружно със здравния министър се имунизира и свещеник Тихон Тивериополски. Самият Ангелов сподели, че единственото неразположение след имунизацията, което е изпитал, е сензитивност на мястото на убождане и то към този момент е изчезнало.
Според Ангелов, искащите да се имунизират стават от ден на ден с всеки ден. Лекарят ще поучава коя е най-хубавата ваксина за всеки пациент, акцентира здравният министър, който добави: " Не очаквайте министерството и страната да са дистрибутори ". Подобно на проф. Мурджева, Ангелов призна, че още не се знае какъв брой дълго ще работи имунизацията, само че и че особено имунизацията на Pfizer/BioNTech потвърдено построява имунитет. Какво ще се прави като проучвания, с цел да се види какъв брой дълго трае имунитетът –!
Всеки един доктор може да излезе пред хората и да каже това, което мисли. Тогава, когато имаме безапелационни данни, ще ги оповестим пред всички български жители, изясни Ангелов на въпрос за лекарство, което може да оказва помощ даже превантивно при COVID-19. Така и не стана ясно за кое лекарство приказва здравният министър, тъй като от водещата на утринния блок на Българска национална телевизия Христина Христова не посочи, само че най-вероятно става въпрос за " "! Подробности за всичко известно до момента за " Ивермектин ", което би трябвало да се изследва клинично от към 9 месеца в България от " Хювефарма ” на Кирил Домусчиев –! Засега Actualno.com не съумява да се снабди с спомагателна информация дали изследването е приключено и какви са резултатите.
Ангелов съобщи и, че казусът с потреблението на кръвната плазма в България е решен. " Надеждата е във имунизациите, вярата не е в плазмата ", сподели министърът.
 Доц. Мангъров: Ако не бях изкарал заболяването, щях да се имунизирам Доц. Мангъров: Ако не бях изкарал заболяването, щях да се имунизирам
" Хората, които не са изкарали, изключително хората, които са на възраст и имат едно или няколко съпътстващи болести, бих предложил да...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР