Ще имаме много случаи на болни, но няма да се

...
Ще имаме много случаи на болни, но няма да се
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев:Вирусът е по-заразен, но по-малко вирулентен

Ще имаме доста случаи на заболели, само че няма да се получи претоварване на здравната система. Причините са две - променената микробиология на вируса и по-лекото протичане на инфекцията и това, че огромна част от хората към този момент прекараха. Това сподели вирусологът проф. Тодор Кантарджиев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той акцентира, че вирусът на КОВИД е доста изменен от 2019 година Той е по-заразен, само че по-малко вирулентен и заобикаля основания имунитет. Инфекциозното положение зависи повече от организма на гостоприемника, в сравнение с от самия вирус.

Ваксинациите, проучванията с PCR проби и работата на КОВИД центровете съгласно него би трябвало да бъдат възобновени доста бързо.

Експертът чака, че вълната ще е къса и август ще премине. Следващата ще бъде през октомври, счита Кантарджиев.

Той съобщи, че есента се чака на пазара да излезе комбинирана РНК ваксина за вируса.

Според него неточности в битката с пандемията са били позволени в лекуването, третирането и организацията на лекуването в болничната помощ и критериите кой би трябвало да бъде лекуван в болница и по какъв начин. „ Две години към този момент нямаме обединен стандарт по какъв начин да се лекуват хората и в обособените области на страната и медикаментите, и дозите са радикално разнообразни ", уточни проф. Кантарджиев.

Политиците не зачитат мнението на здравните специалисти, счита той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР