Ще имаме готовност да ваксинираме желаещите в секционните избирателни комисии,

...
Ще имаме готовност да ваксинираме желаещите в секционните избирателни комисии,
Коментари Харесай

Здравният министър: Имаме готовност да ваксинираме членове на секционни комисии

Ще имаме подготвеност да имунизираме искащите в секционните изборни комисии, като главната ни цел е имунизирането на участниците в мобилните секции, защото те ще имат съществена задача да обезпечават гласуването на карантинираните и хората в изолираност. Това разгласи здравният министър Костадин Ангелов в сряда. Възможност за имунизация ще се дава единствено по избор, няма да е наложителна.

Ангелов не посочи колко ваксини ще бъдат планувани за тях, само че сподели, че на искащите от първа фаза и от другата седмица стартира редом осъществяването на втората фаза: учители и жители и личен състав в домовете за възрастни хора.

Въпросът с имунизирането на членовете на изборни комисии беше издигнат предходната седмица при консулатациите за провеждането на парламентарните избори при президента. Според специалисти имунизирането на членове на секционни комисии е целесъобразно, с цел да бъдат оптимално предпазени, защото те ще прекарат доста часове в затворени пространства.

Освен това, в случай че за дата на изборите бъде определен 28 март и времето е студено проветряването на пространствата ще бъде затруднено. Експерти към този момент предвидиха, че поради епидемията намирането на членове на секционни комисии ще е още по-трудно от нормално.

На въпрос готово ли е здравното министерство с протокол за идните избори Ангелов повтори тезата си от предходната седмица, че явен и обстоен протокол ще има при определянето на съответна дата за изборите:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР