Ще има затруднение за гражданите по време на председателството ни,

...
Ще има затруднение за гражданите по време на председателството ни,
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев за европредседателството: Ще има затруднение за гражданите

Ще има усложнение за жителите по време на председателството ни, да привикват с ограниченията за сигурност. Това посъветва вътрешният министър Валентин Радев след съвещанието на кабинета, представено от News.bg. Самият той се допитвал до сътрудниците си министри на другите членки по какъв начин те си показват сигурността у нас по време на ръководството ни на общността. Всичко, каквото знаем самите ние, ще го създадем, даде обещание Радев и изясни, че усъвършенстват организацията, която е заложена.

Целта е системите за сигурност да проработят преди Нова година, тъй като трябвало най-малко месец да бъдат тествани преди да стартира фактическата им работа.

Част от системите за сигурност към този момент работели, само че за част от тях към момента текат публични поръчки. Това щяло да забави навременното им пускане. Бавели се 1-2 поръчки.

Според силовия министър и хората трябвало да свикнат с тези ограничения за сигурност. Ще има усложнение за жителите, призна министър Радев.

Предварително ще се изясни на жителите по какъв начин да се движат при засилени ограничения за сигурност. Нека свикнат с това, рестриктивните мерки ще бъдат доста дребни, добави Валентин Радев. Основно усложнения щели да усетят хората, които работят в зоните за сигурност, само че за останалите жители на София стеснение нямало да има.Гражданите самобитно щели да се уведомяват.

Все още не е ясно какво ще е разпределението на нарастването на полицейските заплати, стана ясно още от думите на силовия министър. Припомняме, сред 5-15% растеж на възнаграждението ще получат униформените.

Радев още добави: Отдавна сме решили какви ще бъдат ограниченията за сигурност за председателството. Разпитах доста в детайли словашкия ми сътрудник по какъв начин вижда той сигурността и ни даде доста скъпи препоръки. Всичко, каквото знаем ще го създадем. Неговите думи бяха - познавам системата ви и ще се справите добре.

Изяснихме маршрутите, споделих му къде, какво би трябвало да осигуряваме, да вземем за пример НДК, Техпарка, хотел „ Маринела “ и пътя до летището. Говорихме по какъв начин те са правили нещата. Приемаме всички препоръки и подобряваме организацията, която сме заложили сами още лятото “, разясни министър Радев.

ВИДЕО ТУК
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР