Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията. Тя

...
Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията. Тя
Коментари Харесай

Каракачанов: Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията

Ще има закъснение, не прекъсване на модернизацията на армията. Тя ще продължава да се модернизира, тъй като това е належащо, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов пред NOVA.
Каракачанов поздрави всички воини с празника на Българската войска и пожела здраве и убеденост в осъществяването на отговорностите им.
Със сключването на контракта за закупуването на първите осем самолета F-16 Block 70 стартира модернизацията в българската войска. Беше възобновено военновъздушното учебно заведение след 17-годишно спиране. Беше поправена една неправда и се възвърне Висшето Военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия. Това дава опция на нашите, освен бойни водачи, само че и на младежите и девойките, които решат да се насочат към авиацията, да получат едно положително обучение, добави Каракачанов.
Армията е институция, която по формулировка е подготвена да работи в изключителни положения. И на нея й следва, в случай че се наложи, да извършва доста по-тежки задачи, свързани с доста повече заплаха, в сравнение с една пандемия от ковид. Обучението на персоналния състав както във военните учебни заведения, по този начин и в подразделенията на българската войска не беше прекъснато даже за една минута, сподели още Каракачанов.
Министърът сподели, че за тези два месеца има единствено два случая на ковид измежду военнослужещите и все още здравословното положение в армията е чудесно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР