Ще има триумф на твърдите електорати, но ГЕРБ и БСП

...
Ще има триумф на твърдите електорати, но ГЕРБ и БСП
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Правителство може да се образува или около ГЕРБ, или около БСП

Ще има успех на твърдите електорати, само че ГЕРБ и Българска социалистическа партия изгубиха инерция от лятото, а фактът, че ГЕРБ са ръководещи им разреши да компенсират ", това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS социологът и изп. шеф на " Галъп интернешънъл болкан " Първан Симеонов.

Според него това е една от аргументите акцията да е малко вяла, само че не на последно място за този неин темперамент способства и пандемичната обстановка в която се намираме.

Социологът счита, че Българска социалистическа партия дава отговор на публичните настройки да се гласоподава за персони, само че това може да не им помогне, изключително като се вижда какъв брой вътрешни проблеми имат. Но в този момент тактиката на социалистите е по-умерена и не по този начин нападателна, както в предходни предизборни акции, което пък може да плюс за тях.

Все отново Симеонов има вяра, че и ГЕРБ, и Българска социалистическа партия ще изгубят мандати, само че има още доста непредвидими фактори, заради които не може да се твърди нещо с цялостна решителност.

" Избягваме да споделяме какъв брой партии ще влязат, само че най-вероятно ще са седем политически субекта в Народното събрание ", добави той.

Първан Симеонов акцентира, че изследванията са моментни фотоси на публичното мнение, в тази пандемична обстановка то е несигурно.

" Движение за права и свободи има прагматична и нормална поддръжка, до момента в който тази на " ИТН " е по-аморфна и от нея може да се чака всичко, като най-вече млади са симпатизантите им, което прибавя несигурност ", добави той.

За него може да се чакат доста изненади от тези, които още не са решили за кого да гласоподават. А Мая Манолова и Вътрешна македонска революционна организация ще би трябвало да работят до последно, с цел да са сигурни, че ще преминат ръба и да влязат в Народното събрание.

Симеонов бе безапелационен, че някои политически формирания надценяват радикализма на българина.

" Българското общество към този момент не е толкоз революционно, колкото при започване на измененията ", съобщи той.

Социологът планува да има митинги, в случай че ръководството е като това, против което бе недоволството през лятото, само че въпросът до каква степен ще бъдат огромни.

Според него протестие от лятото са нажежили напрежението, а Бойко Борисов може да го потуши, в случай че каже, че той няма да бъде министър председател, което също ще зависи от резултатите.

Относно ръководството след изборите Първан Симеонов заключи, че държавно управление може да се образува или към Българска социалистическа партия, или към ГЕРБ, а изборната интензивност ще бъде към 2,6 - 2,9 милиона души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР