Ще има сериозна съпротива сред лидерите на Европейския съюз срещу

...
Ще има сериозна съпротива сред лидерите на Европейския съюз срещу
Коментари Харесай

Ирландия: Ще има сериозна съпротива от ЕС срещу удължаване на преговорите за Брекзит

Ще има сериозна опозиция измежду водачите на Европейския съюз против ново удължение на договарянията с Англия за Брекзит, в случай че новият английски министър председател изиска такова, съобщи през днешния ден ирландският министър председател Лио Варадкар, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Със сигурност не бих изключил това. Що се отнася до Ирландия, ще облекчим допустимо най-вече Англия, само че считам, че доста от другите страни са доста разочаровани от тези непрестанни удължавания ", сподели пред кореспонденти Варадкар.

Ако има удължение, то ще би трябвало да е с съответна цел, не за предоговаряне, не за ориентировъчни гласувания (в английския парламент), а в подтекста, може би, на възможни общи избори в Обединеното кралство или нещо такова. Но да не изпреварваме събитията, добави министър председателят.

Съгласуването на двойната цел на Ирландия да резервира границата си със Северна Ирландия отворена и да остане изцяло съчетаем член на европейския обединен пазара при положение на Брекзит без договорка ще е мъчно, само че е допустимо, сподели Варадкар. В последна сметка успоредното опазване на ирландските и северноирландските регулации ще са единственият метод за постигането на това, означи той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР