Ще има сериозен проблем на 3 и 4 етап. Омикронът

...
Ще има сериозен проблем на 3 и 4 етап. Омикронът
Коментари Харесай

Проф. Балтов посочи къде са дефектите на националния COVID план

Ще има сериозен проблем на 3 и 4 стадий. Омикронът е доста по-зразен, това което е прилагано като метод на държание - няма да може да се ползва в този момент. Мисля, че ще има едно ускорено влизане в болница и там ще е сериозният проблем. Това съобщи депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили проф. Асен Балтов в ефира на Нова нюз.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 443
" Според данните и новия Коронавирус проект в Централен Северен регион са в третия стадий. Това значи, че имат доста малко реанимационни кревати. 560 от леглата са в София, има още не повече от 1000. Тоест половината са в София, всички други са разпръснати в другите клъстъри. Става дума за общо към 1200 кревати, само че хората, които могат да ги обслужват са не повече от 850 най-много. Новият проект е математически модел, само че има доста недостатъци ", счита още той.

" За третата вълна оптималния брой инфектирани седмично е бил 32 500, до момента в който в този момент за 5 дни имаме над 30 000 новозаразени. Процесът на влизане в болница и в интензивни отделения ще бъде доста по-ускорен ", счита проф. Балтов.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 443  Фандъкова: Не се плануват нови Коронавирус ограничения в София

Фандъкова: Не се плануват нови Коронавирус ограничения в София  " Омикрон " към този момент господства у нас, грипът също е тук  Д-р Петър Марков: Високото равнище на имунизация оказва помощ да спасяваме животи, само че не и да спре вируса Д-р Петър Марков: Високото равнище на имунизация оказва помощ да спасяваме животи, само че не и да спре вируса
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР